Van'da kaçırılan doktor serbest bırakıldı

Van'da terör örgütü PKK üyeleri tarafından 4 gün önce kaçırılan doktor, serbest bırakıldı.

Van'da kaçırılan doktor serbest bırakıldı
Van'da kaçırılan doktor serbest bırakıldı
GİRİŞ 13.08.2014 13:42 GÜNCELLEME 13.08.2014 13:42

Alınan bilgiye göre, kentte hizmet veren özel bir hastanenin ortağı ve doktoru olan N.Ö'den haber alamayan ailesi, 8 Ağustos'ta güvenlik güçlerine kayıp başvurusunda bulundu.
 

Bunun üzerine Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konuyla ilgili soruşturma başlatılırken, doktor N.Ö, dün gece serbest bırakılarak evine döndü.

Hakkındaki soruşturma kapsamında sabah saatlerinde Van adliyesine giden N.Ö'nün, Van Cumhuriyet Başsavcılığında ifadesi alındıktan sonra adliyeden ayrıldığı öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Genelkurmay da açıklamıştı

Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde de doktor N.Ö'nün kaçırılmasıyla ilgili yapılan açıklamada, şöyle denilmişti:

"Başkale kırsalında faaliyet gösteren bölücü terör örgütü mensubu bir terörist tarafından Van merkezdeki işbirlikçiler vasıtasıyla özel bir hastanede doktor olarak çalışan ve söz konusu hastanenin ortaklarından olan şahsın, terör örgütüne maddi menfaat temin etmek maksadıyla kaçırıldığı ve halen Başkale kırsalında tutulduğu öğrenilmiştir.

Kaçırılan şahsın kardeşi, GSM operatör şirketleri için bölgede "3G" kurulumu yaptığını, terör örgütü mensupları tarafından faaliyette bulundukları alanlara "3G" sistemi kurulumu yapmaması konusunda tehdit edildiğini ifade etmiştir. Doktor olan şahsın bu nedenle kaçırıldığı değerlendirilmekte olup, aileden 1 milyon lira para istedikleri öğrenilmiştir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu