Adana'da kayıp Suriyeli çocukla ilgili şok iddia

Adana'da boğulmak üzereyken kurtarılan 12 yaşındaki Suriye uyruklu çocuğun kardeşi ile birlikte kanala itildikleri iddia edildi.

Adana'da kayıp Suriyeli çocukla ilgili şok iddia
Adana'da kayıp Suriyeli çocukla ilgili şok iddia
GİRİŞ 19.08.2014 20:11 GÜNCELLEME 19.08.2014 20:11

Adana'da DSİ'ye ait sulama kanalında boğulmak üzereyken kurtarılan İbrahim isimli 12 yaşındaki Suriye uyruklu çocuğun köprüde kardeşi ile beklerken kanala itildiklerini ileri sürdüğü öğrenildi. Çocuklardan 11 yaşındaki Ahmet'in suda kaybolduğu öğrenildi. 

Edinilen bilgiye göre olay, merkez Yüreğir ilçesine bağlı Özgür Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Suriye'de süren iç savaştan kaçan bir ailenin 11 yaşındaki Ahmet ve 12 yaşındaki İbrahim isimli çocukları Özgür Mahallesi'ndeki DSİ'ye ait sulama kanalı köprüsü üzerine giderek yüzen çocukları izlemeye başladı.

Bir süre sonra serinlemek için kanala giren çocuklar sudan çıkıp gitti. Bu sırada Suriyeli çocuklar köprünün demirlerine oturarak suyu seyretmeye devam etti. Bir süre sonra köprüden geçen birileri, iddiaya göre çocukları arkasından itti. İtme sonucu suya düşen Suriyeli çocuklar yüzme bilmedikleri için akıntıya kapılıp aşağı doğru sürüklenmeye başladı. Bu arada çocukları gören vatandaşlar polise ve ambulansa haber verdi.

18 YAŞINDA BİR CAN KURTARDI
Kanal kenarında evi olan 18 yaşındaki Sezer Uğuz ise sesleri duyunca koşarak kanala geldi. Bu sırada boğulma tehlikesi geçiren iki çocuk gördü. Hemen suya atlayan genç, İbrahim isimli çocuğu tutup yüzerek karaya çıkarmaya çalıştı. Ahmet ise suya batıp gözden kayboldu. Uğuz kanal kenarından uzatılan merdiven ile İbrahim'i karaya çıkarmayı başardı. Uğuz, insanlık görevini yaptığını anlatarak, "İki kişinin boğulma tehlikesi atlattığını görünce hemen kanala atladım, bir kişiyi kurtardım" dedi.

"BİZİ İTTİLER BİZ YÜZME BİLMİYORUZ"
İbrahim sudan çıkartıldığı anda kanal kenarında bulunan Hasan Tuncer isimli bir vatandaş Suriyeli çocuğun köprüde kardeşiyle otururken kendilerini birilerinin ittiğini söylediğini belirterek, "Çocuk sudan çıktığında kendindeydi. Ambulans ekipleri müdahale ederken çocuk 'kardeşim, kardeşim' diyordu. Daha sonra Arapça kendilerinin suya girmediğini köprüde otururken birilerinin kendilerini ittiğini söyledi. Bu çocuklar yüzme bilmiyormuş birileri onları itmiş" diye konuştu.

Sudan çıkartılan İbrahim ambulansla Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaybolan Ahmet'i bulmak için ise Adana Sivil Savunma Müdürlüğü'nden dalgıçlar geldi. Yapılan aramalar sonucunda Ahmet'e ulaşılamadı. Arama çalışmaları devam ediyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Algıları ellerinde patladı! Karadağlı'nın işaret ettiği o çürük bina belediyenin çıktı
Murat Kurum'la Ekrem İmamoğlu arasındaki büyük fark! Seçim döneminde ortaya çıktı