Suyu çekilen Sapanca definecilerin hedefi oldu

Sapanca Gölü’nde, su çekilmesiyle meydana çıkan tarihi ada, definecilerin hedefi haline geldi.

Suyu çekilen Sapanca definecilerin hedefi oldu
Suyu çekilen Sapanca definecilerin hedefi oldu
GİRİŞ 21.08.2014 20:34 GÜNCELLEME 21.08.2014 20:34

kocaeli ve Sapanca’nın içme suyu ihtiyacını karşılayan ve mevsim yağışlarının bu yıl beklenen seviyelerde olmaması nedeniyle tehlikeli şekilde çekilmenin yaşandığı Sapanca Gölü’nde su miktarındaki azalma giderek artıyor. Su miktarının azalması sonrasında Kocaeli sınırına yakın bir bölümünde, gölün orta kesiminde bir ada ortaya çıkmıştı. Ortaya çıkan ada üzerinde yapılan incelemelerde ise ada üzerindeki yapının tarihi eser olduğu anlaşılmıştı. Çekilmeyi ve adanın ortasındaki tarihi kalıntıların olduğunun haberinin yayılması üzerine ise ada ve içerisindeki tarihi yapı definecilerin hedefi haline geldi.

İddialara göre, gece karanlığından da faydalanan defineciler, Kocaeli sınırındaki Seka Kamp alanında bulunan deniz bisikletlerini izinsiz alarak tarihi adaya geçtiler. Tarihi adadaki yapı kalıntılarında ciddi boyutta tahribat yapan definecilerin yaptığı kazılar sonrasında adaya gelen yetkililer ise tarihi bir küpün ortaya çıktığını belirlediler. İncelemeleri izleyen vatandaşların bilgisine göre, küpün defineciler tarafından kırıldığını belirleyen yetkililer kendi aralarında adada bulunan kalıntıların Orta Çağ öncesine ait olabileceği şeklinde konuştuklarını söylediler.

Adada yapılan incelemeleri gördüğünü dile getiren Seka Kamp alanı işletmecisi Metin Aksoy çocukluğunda kendilerine ada hakkında rivayetler anlatıldığını ama inanmak istemediğini dile getirerek çekilme sonrasında anlatılanlara inandığını ifade etti. Aksoy, “Bu sene sular çekilince orada ada gibi bir yer çıktı. Biz ortaya çıktıktan sonra oraya gidip baktığımızda orada 10 metre uzunluğunda 3-4 metre genişliğinde insan elinin değdiği belli olan kesilmiş taşlardan yapı gibi bir şey gördük. Eskiden bize anlatıyorlardı minare gibi bir yer var suyun içinde meğer orası buraymış” dedi.

Definecilerin adada kazı yapmasını da duyduklarını dile getiren Aksoy, “Yapıp yapmadıklarını bilmiyorum ama karıştırıldığı belli. Bazen geliyorsun, bir sabah taşlar bir yere yoğunlaşmış bir sabah etrafa dağılmış. Bir şeyler karıştırdıkları belli ama kim karıştırdı neden karıştırdı bilemem” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı