Ahırdan tarihi sığınak çıktı

Kayseri’de babasından miras kalan evin ahırını temizleyen bir kişi, evin altına yapılan tarihi sığınak buldu.

Ahırdan tarihi sığınak çıktı
Ahırdan tarihi sığınak çıktı
GİRİŞ 23.08.2014 15:40 GÜNCELLEME 23.08.2014 15:40

Kayseri’nin Ağırnas ilçesinde yaz tatillerinde Fransa’dan gelerek babasından miras kalan evde oturan 35 yaşındaki Mustafa Bozdemir, oturduğu evde tadilat kararı aldı. Baba yadigarı evin bakımsız olduğunu görüp temizletme kararı alan Bozdemir, işe eskiden ahır olarak kullanılan odadan başladı. Ahır içerisinde bulunan pislikleri temizleyen Bozdemir, işin sonunda kazınmış bir tünel buldu. Bulduğu tüneli merak ederek içine giren Bozdemir, tarihi bir sığınak ile karşılaştı.

Yaşadıklarını anlatan ev sahibi Mustafa Bozdemir, "Yaklaşık 4 yıl önce doğup büyüdüğüm evin virane olduğunu gördüm ve burayı restore etmeye karar verdim. İlk geldiğimde oturduğumuz evi tamir ettirdim. Daha sonra alt katları temizletmeye karar verdim. Temizledikçe yer altı şehrine kadar indik" dedi.

Arkeolog arkadaşlarına da danıştığını anlatan Bozdemir, "Arkeolog arkadaşlar bulunduğumuz yerlerin bin 500 yıllık olduğunu söyledi. Analiz için bulduğumuz kemik ve ağaç parçaları kontrole gitti. Tarih neyse meydana çıkacak ama bin 500 yıldan az olmadığını söylediler. Buradan 12 yaşında gittim. Buraların böyle olduğunu bilmiyordum. İlk giriş katı ahır olarak kullanılıyordu. Burada 1 metre çapında pislik vardı, temizleyince buraları bulduk. Burada çok enteresan yerler buldum. Buldukça ilgimi çekti. Burada tamamen insan eli ile yapılan bir yapı var. Sığınak ve depolar buldum. 4-5 adet sığınak kapısı var. Çok enteresan bir yapı var" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ROKETSAN yeni lazer silahını test etti! İşte o anlar...
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi