Gemi kayığa çarptı, balıkçılar son anda kurtarıldı

Fatih sahilinde, içinde 2 kişinin bulunduğu kayığa gemi çarptı. Parçalanan kayıktaki şahıslar son anda kurtarıldı.

Gemi kayığa çarptı, balıkçılar son anda kurtarıldı
Gemi kayığa çarptı, balıkçılar son anda kurtarıldı
GİRİŞ 27.08.2014 16:22 GÜNCELLEME 27.08.2014 16:22

Tekneyle denize açılan Eyüp Dabanak ile Buran Karabacak, saat 12.00 sıralarında Cankurtaran sahilinde deniz ürünleri avlamak için durdu. Balık adam kıyafeti giyen Eyüp Dabanak salyangoz toplamak için denize dalarken arkadaşı Okan Karabacak kayıkta kaldı. Bu sırada İBB'ye bağlı 'Gülşenim' isimli atık alma gemisi kayığı fark etmedi. Başka bir tekneye çarpmamak için manevra yapan gemi kayığa hızla çarptı. Kayıkta bekleyen Okan Karabacak, geminin üzerine geldiğini fark ederek son anda kendisini denize attı. Geminin çarptığı kayık parçalanarak denizde geniş bir çevreye yayıldı. Denizin ortasında kalan iki arkadaşı kayığa çarpan geminin personeli kurtardı.

Polis, kazanın gerçekleştiği yerde başka yaralı olma ihtimaline karşı denizde ve karada uzun süre arama yaptı. Sahil Güvenlik ekipleri de gemiye çıkarak kazayla ilgili tutanak hazırladı.

Kayık sahibi Eyüp Dabanak, yaşananları şöyle anlattı: "Ben suyun dibindeydim. Biz salyangoz toplarken gemide seyir halinde yanımızdan geçmek istedi sanırım. Yanımızda da büyük bir tekne vardı, sanırım ondan sıyrılırken bize çarptı. Bize çarpmasıyla teknemiz suyun altına gitti. Teknede 2 kişiydik ama ölüm yok. Herhangi bir sorun yok, sadece tekneden mağduruz. Ekipler bizi aldı ilgilendiler sağ olsunlar."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şaban Sevinç: Atatürk'e rahmetli demeyin
PKK'yı süpürecek imza - 23 Nisan günün gazete manşetleri