Gediz'e 40 bin aynalı sazan yavrusu bırakıldı

Gediz Gölet’ine 40 bin aynalı sazan balığı yavrusu bırakıldı.

Gediz'e 40 bin aynalı sazan yavrusu bırakıldı
Gediz'e 40 bin aynalı sazan yavrusu bırakıldı
GİRİŞ 27.08.2014 22:55 GÜNCELLEME 27.08.2014 22:55

Gediz Belediyesi tarafından Antalya Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü-Kepez Ünitesinde üretilen 40 bin aynalı sazan balığı yavrusu Gediz Gölet’ine bırakıldı.

Yavru bırakımının ardından uzmanlarca yapılan açıklamada, balıklandırma çalışmaları dahilinde göletlerdeki balıkların 2 yıl içinde büyüyerek çoğalacakları ve avlanacak büyüklüğe ulaşacakları bildirilirken, amatör balıkçıların 2 yıl süreyle avlanmamalarını rica edildi.

Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, 3,5 milyon m3. su tutma kapasitesine sahip olan Gediz Gölet’inin bölgede şimdiye kadar yapılmış olan Gümele, Erdoğmuş ve Çeltikçi göletlerinin toplamından daha fazla su tuttuğuna işaret ederek, göletin tamamlanmasıyla birlikte sulu tarıma geçecek olan çiftçilerin ekonomik olarak daha da güçleneceklerini ve bu gelişmenin tüm bölgeyi kapsayacağını söyledi.

Sulu tarımın yanında su sporları ve balık üretiminin de büyük önem kazanacağını belirten Başkan Saraoğlu, “Göletlerimizdeki su ürünleri stoklarının muhafazası, uygun av potansiyelinin belirlenmesi, ekonomik değeri yüksek su ürünlerinin üretiminin arttırılması, balıklandırma çalışmaları ile su ürünleri yönünden iç su kaynaklarımızın rasyonel bir şekilde değerlendirilmesi, zengin bir protein kaynağı olan balığın gıda olarak insanlara daha fazla sunulmasını sağlamaktadır” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı