Somalı çocuklara moral gezisi

Soma'dakii maden kazasında hayatını kaybeden işçilerin çocukları, moral ve gezi amacıyla Bodrum'da düzenlenen tekne turuna katıldı.

Somalı çocuklara moral gezisi
Somalı çocuklara moral gezisi
GİRİŞ 30.08.2014 19:30 GÜNCELLEME 30.08.2014 19:30

Soma'da 13 Mayıs'ta yaşanan maden kazasında hayatını kaybeden işçilerden 14'ünün çocukları moral ve gezi amaçlı STS Bodrum Yelkenli Okul Gemisi ile denize açıldı. Bodrum Gezi Dayanışması tarafından çocuklara okul öncesi moral kampı düzenlendi. Kamp için Bodrum'a gelen ve ilçenin tarihi mekanlarını gezip eğlenen çocuklar bugün de Bodrum'un koylarını gezmek için tekne turuna çıktı. Çocuklar, tur kapsamında Karaada, Tavşan Burnu ve Orak Adası'nı gezip, denizin tadını çıkardı. 

Soma'da hayatını sürdüren 14 genci, acılarını unutturma adına Bodrum'da ağırladıklarını ve eğitim öğretim yılı öncesi çocuklara moral vermek için böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade eden Program Koordinatörü Serap Kalkan, "Soma'da yaşanan kazadan en çok gençler ve çocuklar etkilendi. Çocuklar büyük bir travma yaşadı. Bizim bunu tedavi etmemiz mümkün değil, ama onlara destek olmak, yalnız olmadıklarını hissettirmek istiyoruz. Bodrum Gezi Dayanışması olarak daha önce de Soma'ya gittik ve oradaki olayları sıcağı sıcağına gördük. Orda en büyük yarayı gençlerin aldığını düşünerek böyle bir etkinlik düzenledik. Çocuklara Bodrum'un tarihi ve doğal güzelliklerini gösterdik. Amacımız çocuklara moral vermek" diye konuştu.

Somalı çocuklar tekne ile açılmadan önce kendilerini ziyaret eden Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bodrum Şubesi'nin genç üyeleri ile bir araya gelip sohbet etti. Ardından Bodrum'un eşsiz koylarını gezmek ve denize girmek için Bodrum Limanı'nından ayrıldı. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor
BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti