Hatay'da vatandaşlar doktor için eylem yaptı

Hatay'ın Erzin ilçesi Devlet Hastanesi'nde yeterince doktor olmaması vatandaşın tepkisine neden oldu.

Hatay'da vatandaşlar doktor için eylem yaptı
Hatay'da vatandaşlar doktor için eylem yaptı
GİRİŞ 11.09.2014 22:04 GÜNCELLEME 11.09.2014 22:04

Göz, üroloji, kardiyoloji, genel cerrahi, beyin cerrahı, kadın doğum ve çocuk, dallarında uzman doktor bulunmadığı için tedavi olmadıklarını söyleyen vatandaşlar, yetkilileri protesto etti. Hastanenin sadece acil ve dahiliye bölümünün hizmet verdiğini belirten ve buranın kapanma noktasına geldiğini iddia eden vatandaşlar, yaptıkları basın açıklaması ile seslerini duyurmaya çalıştı.

2009 yılında hizmete açılan Erzin Devlet Hastanesi'ne aradan uzun zaman geçmesine rağmen yeterince uzman doktor atanmayınca, vatandaşlar olayı protesto etti. Erzin Kent Konseyi'nin organize ettiği ve akşam saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan basın açıklamasına sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar büyük destek verdi. İlçede faaliyet gösteren yerel bir gazete de "İlçemize uzman doktorlar istiyoruz" sloganıyla imza kampanyası başlattı.

Erzin Devlet Hastanesi'nde sadece dahiliye uzmanının olduğunu söyleyen Kent Konseyi Başkanı Avukat Akif Özer, "İlçemiz 40 bin nüfuslu bir yerleşim yeri. Beş yıl önce açılan hastanemize gönderilen uzman doktorlar bir türlü kalıcı olmadı. Gelen doktorlar hep kısa süreli kaldılar. Hastanemizde uzun zamandan bu yana bir tane uzman doktor bulunmakta. Bu da vatandaşlarımızı büyük sıkıntılara sokmakta. İlçemizde hastane varken biz de en küçük rahatsızlığımız da diğer il ve ilçelerde bulunan hastanelere gitmekteyiz. Bu sebepten dolayı geçtiğimiz yıllarda bir arkadaşımızı kaybettik. Kalp krizi geçiren esnaf arkadaşımız burada uzman doktor olamayınca Antakya’ya sevk edildi ve yolda hayatını kaybetti." açıklamasını yaptı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk profesör 'Dubai' gerçeğini açıkladı!
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz