Eş katiline ağırlaştırılmış müebbet

Boşanmak istediği eşini bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Sedat Çöl, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Eş katiline ağırlaştırılmış müebbet
Eş katiline ağırlaştırılmış müebbet
GİRİŞ 12.09.2014 13:58 GÜNCELLEME 12.09.2014 13:58

İzmir'de, boşanmak istediği eşi Ferdane Çöl'ü bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Sedat Çöl, ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi.

5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, "yakın akrabayı kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan sanık Sedat Çöl ile tutuksuz sanıklar B.İ, M.Ç. ve İ.M, Ferdane Çöl'ün ailesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı vekili Pınar Melli, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İzmir Temsilcisi Sanem Deniz Kural katıldı.

Duruşmada son sözü sorulan sanıklardan Sedat Çöl, olay gününü ve olayı hatırlamadığını belirterek, pişman olduğunu ifade etti.

Mahkeme Başkanı Hüseyin Yaşar Özyavuz, sanıklardan Sedat Çöl'ün, "kasten adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsine, "azmettirmek" suçundan yargılanan diğer sanıklar C.İ, B.İ, A.D, H.M. ve İ.M. ile "suça sürüklenen çocuk" M.Ç'nin ise yeterli delil olmadığı gerekçesiyle beraatına karar verdi.

Olayın geçmişi

Bornova ilçesinde 13 Ekim 2011'de Ferdane Çöl, boşanmak istediği eşi Sedat Çöl tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Sedat Çöl hakkında "kasten adam öldürmek", tutuksuz sanıklar C.İ, B.İ, A.D, H.M, İ.M. ile "suça sürüklenen çocuk" M.Ç hakkında da "azmettirme" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis talep edilmişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi