'14 aylık bebeğimi ihmal öldürdü' iddiası

Yalova'da bir aile, ateşi yükseldiği için birkaç kez hastaneye götürdükleri 14 aylık bebeklerinin 'yanlış teşhis sonucu öldüğünü' iddia etti

'14 aylık bebeğimi ihmal öldürdü' iddiası
'14 aylık bebeğimi ihmal öldürdü' iddiası
GİRİŞ 15.09.2014 09:17 GÜNCELLEME 15.09.2014 09:17

Anne Ayşe Memiş, ateşi yükselen 14 aylık kızlarını yaklaşık iki hafta önce hastaneye götürdüklerini anlattı. Doktorun, muayene sonrası ateş düşürücü ilaçlar yazdığını ve evlerine döndüklerini söyleyen anne, "İlaçları vermemize rağmen kızımın rahatsızlığı devam etti. Doktora götürdüğümde her defasında ateşinin normal olduğunu söylediler. 'Ateşi çıkınca devamlı bize getirmeyin' dediler" diye konuştu.

Kızının rahatsızlığının geçmemesi üzerine aynı hastanenin acil servisine gittiklerini söyleyen Memiş, yine ateş düşürücü ilaç vermelerinin istendiğini ifade etti.

Çocuğunun hastaneye yatırılması gerektiğinde ısrar etmesine rağmen bunun dikkate alınmadığını ise Ayşe Memiş şöyle anlattı: "Yazdıkları ilacı, aynısı evimde olduğu için almadım. Ertesi Sabah polikliniğe gittim. Orada doktor, çocuğun sadece boğazına baktı. Boğazının kötü olduğunu söyledi. Bir antibiyotik, vitamin hapı ve iğne yazdı. 'İki gün sonra tekrar gelin, o zaman yatırırız' dedi. Çocuğumu, daha kötüye gidip tepkilerimize cevap vermeyince özel bir hastaneye götürdük. Orada daha muayene bile edilmeden durumumun iyi olmadığı söylendi. Derhal Bursa'daki Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürmemiz istendi. Çocuğumun karaciğeri ve böbreğinin büyüdüğü tespit edildi. Orada 5 gün yoğun bakımda kaldı ama dayanamadı. Maalesef çocuğumuzu kaybettik."

Memiş, kızının yanlış teşhis nedeniyle öldüğünü söyleyerek sorumlular hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kurtuluş Savaşında hizmetleri tespit edilen 4 gaziye İstiklal Madalyası verilecek
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi