Çorum'da 100'den fazla ev ve işyerini su bastı

Çorum'da, sağanak nedeniyle kent merkezinde 100'den fazla ev ve iş yeri su baskını sonucu zarar gördü.

Çorum'da 100'den fazla ev ve işyerini su bastı
Çorum'da 100'den fazla ev ve işyerini su bastı
GİRİŞ 16.09.2014 19:56 GÜNCELLEME 16.09.2014 19:56

Kent merkezinde etkili olan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Yaklaşık yarım saat süren yağış nedeniyle kentin ana arterleri olan Gazi ve İnönü caddelerinde su birikintileri oluştu, özellikle Kale ve Yeniyol Mahallesi'ndeki bazı cadde ve sokaklar trafiğe kapandı.

Kentin çeşitli bölgelerinde 100'den fazla ev ve iş yeri, su baskını sonucu zarar gördü. Çorum Belediyesine bağlı ekipler, su baskını yaşanan yerlerde tahliye çalışmalarını sürdürüyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şiddetli yağış nedeniyle 100'den fazla ev ve iş yerini su bastığını belirti.

Zahir, şöyle devam etti:

"Şu ana kadar bize gelen ihbar sayısı 100'ü geçti. Çok şiddetli bir yağış söz konusu. Meteoroloji yetkililerinden aldığımız bilgiye göre yaklaşık yarım saat içerisinde metrekareye 29 kilogram yağış düşmüş. Normalde kent merkezinde gün boyu süren yağış sırasında metrekareye 50 kilogram yağış düşüyor ama bu kez çok ciddi bir yağış oldu. Allah'a şükür herhangi bir can kaybımız ve yaralanma yok."

Yağış nedeniyle Bayat Gediği mevkisindeki derede taşkın yaşandığını dile getiren Zahir, "Söz konusu bölgede çok fazla yapı bulunmuyor ancak ekipler bölgedeki vatandaşları dereden uzak tutmak için önlem aldı" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki