TRT saatçısının katili kardeşini de katletmiş

Ankara’da TRT sanatçısı Hatice Kaçmaz’ı bıçaklayarak öldüren Munis’in 2001 yılında kardeşini öldürdüğü ortaya çıktı.

TRT saatçısının katili kardeşini de katletmiş
TRT saatçısının katili kardeşini de katletmiş
GİRİŞ 20.09.2014 06:24 GÜNCELLEME 20.09.2014 11:06
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Ankara Yenimahalle’de 13 Eylül’de TRT sanatçısı Hatice Kaçmaz’ı bıçaklayarak öldüren Orhan Munis’in, şartlı tahliye ve denetimli serbestlik hükümlerinden faydalanarak haziranda cezaevinden çıktığı anlaşıldı. Munis’in, olaydan önce bindiği taksiciye, “görülecek bir hesabım var” diyerek, bıçağını ayakkabısına gizlediği de ortaya çıktı.

Öz kardeşini öldürdü

TRT sanatçısı Hatice Kaçmaz’ı öldüren Orhan Munis, Şubat 2001’de Erzurum’da oturdukları evde yüksek sesle müzik dinleyen lise ikinci sınıf öğrencisi kardeşi Burhan Munis’i müziğin sesini kısmaması sebebiyle tartışarak sekiz yerinden bıçaklayarak öldürdü. Yargılanan Munis savunmasında, olaydan bir hafta önce askerlik görevini tamamladığını, tartışma sonrasında da kendisini kaybettiğini kaydetti. “Bıçakla adam öldürmek” suçundan önce müebbet hapse mahkûm edilen Munis’in cezası, suçu ağır tahrik altında işlediği ve pişmanlık duyduğu gerekçesiyle 22 yıla indirildi.

13 yıl cezaevinde

2001’den bu yana cezaevinde olan Munis, 13 yıllık cezasının infazını geçtiğimiz haziranda tamamlayarak, cezaevinden şartlı tahliye edildi. Ankara’ya gelen Munis, kendisi gibi Erzurumlu olan hemşehrileriyle ilişki kurdu. Munis, bir müddet sonra Yenimahalle’de oturan, Ağustos 2012’de kocasını trafik kazasında kaybeden ve 3.5 yaşındaki kızıyla birlikte kalan TRT sanatçısı Hatice Kaçmaz’ı takibe aldı. Munis, kızıyla birlikte Yenimahalle’de oturan Kaçmaz ile birkaç kez görüşmeye çalıştı, ancak olumsuz yanıt aldı.

Arayıp tehdit etti

Olaydan bir gün önce Kaçmaz, metrodan indiği sırada yanına kadar gelen Munis’e, “Bak gelme, abim geliyor beni almaya. Çek git. Ben kızımı yetiştirmeye çalışıyorum. Ben evlenmek istemiyorum” dedi. Kaçmaz, bu olaydan ailesine de haber vermedi. Munis bir süre sonra Kaçmaz’ı cep telefonuyla da arayarak, tehdit etti. Munis, olay günü bir taksiye bindi. Taksiciye, “görülecek bir hesabım var” diyen Munis, bıçağını ayakkabısına gizledi.
Bu sırada Kaçmaz da, kızıyla birlikte babasının evindeydi. Alışveriş yapıp eve gelen Kaçmaz, Munis tarafından zorla alıkonuldu. Munis, Kaçmaz’ın ağzını kapatıp yerde sürükleyerek İbrahim Karakoç parkına götürdü. Genç kadını 15 yerinden bıçaklayarak öldürdü.

‘Birini öldürdüm’

Munis ise duraktaki taksiye binerek, “Birisini öldürdüm. Karakola götür” dedi. Taksici Munis’i Karşıyaka Karakolu’na götürdü. Munis, burada kelepçelenerek, Emniyet Genel Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerine teslim edildi. Munis, daha sonra adliyede çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Munis, ifadesinde, öz kardeşini 13 yıl önce öldürdüğünde söylediği gibi, Kaçmaz ile konuşmak istediğini, kendisine bağırıp hakaret etmesi üzerine kendini kaybettiğini anlattı.

‘Kimse ses çıkarmamış’

Kızını kaybeden acılı baba Dilaver Süleymanoğlu, Munis’in tehditlerinden ve baskılarından haberi olmadığını söyledi. Süleymanoğlu, “Ben namazdaydım. Parkta 15 metrede güvenlik var, insanlar var. Bir allahın kulu ses çıkarmamış. Güvenlikçiler de kaçmış gitmiş” dedi.

YORUMLAR 6
  • H.Vatansever 9 yıl önce Şikayet Et
    Kanunlar eski, 1980 model . Yenileyin artık. Amerika türlü işkencelerle idam ediyor kimsenin gıkı çıkmıyor. Psikopatları hapiste bile beslemesinler.
    Cevapla
  • Sultan Sonuncu Ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    Bir 13 Yıl da Bunun İçin Yatırıp Sonra Gene Salacak mısınız?. Yok bu sefer ömür boyu kalacak diyorsanız, o zaman ilkinde neden 13 yılda bıraktınız? Adaletsiz ve Allah korkusu olmayan sistemlerin hali bu işte. Bir yerde güya o kişiye bir şans daha verirken öte yandan binlerce masum hayatı mahvediyor. Sebep, Allah'ın emrine değil de haddinden fazla değer verdiği aklına uymak, aklına tapmak. Ama bu sistemler akıllanmazlar çünkü vazgeçerlerse, Allah'ın yoluna dönmekten başka çare kalmaz, ona da şeytan ve nefis izin vermez. Bu kısırdöngü, insan acizliğini ve kulluğunu anlayana kadar devam e-de-ceeek!.
    Cevapla
  • şenol ocak 9 yıl önce Şikayet Et
    yeter be kardeşim...... adamdaki pişkinliğe bak hakaret etmişde kendini kaybetmişmiş ulan piskopat kadın napcakdı sana gel buyurmu dicekdi senin gibi piskopatları asmak lazım yeter artık idam çıksın böyle piskopatları asıp kurtulucaksın. yazık deilmi o ufacık kıza annesiz kaldı zaten babasınıda kaybetmiş.. seni şimdi bi 10 sene daha aytırırlar sonra salarlar birini daha öldürürsün piskopat seni bana vericekler de neyse Allah seni bildigi gibi yapsın.. bu dünyada olmazsa öbür tarafda fitil fitil burnundan getiricekler emin ol...
    Cevapla
  • ibrahim 9 yıl önce Şikayet Et
    hakim ve savcıların coğunluğunun . aynı acıyı yaşamsını dilerim aksi takdirde onların yüzünden masum insanlar sokaklarda hunharca katledilmesine onların seyirci kalması olağandalığı devam eder . Allahin sen işini bilirsin dileğim gerçek olur İNŞALLAH
    Cevapla
  • Mehmet Emin 9 yıl önce Şikayet Et
    İdam cezasını kaldıranlar eserleri ile gurur duysunlar. Soğan doğrar gibi insan doğranan ülke;Türkiye. Bu ülkede soğan doğramak insan doğramaktan daha zor, çünkü gözleri yakıyor!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak