İlaç tacirlerine darbe

Bilecik'te ilaç tacirlerine yönelik düzenledikleri operasyonda 4 kişi yakalandı.

İlaç tacirlerine darbe
İlaç tacirlerine darbe
GİRİŞ 22.09.2014 15:09 GÜNCELLEME 22.09.2014 15:09

Edinilen bilgiye göre, çeşitli illerde yaşayan kanser hastalarının bilgisi dışında yüksek meblağlı ilaçların, Bilecik’in Söğüt, Bozüyük ve Osmaneli ilçeleri ile Kütahya ve Eskişehir’deki devlet hastanelerinde görev yapan doktorlara yazdırılarak, yine ilçe eczanelerinden alındığının tespit edilmesi üzerine KOM ekipleri Bozüyük ilçesinde operasyon düzenledi.

Operasyonda, İstanbul’dan Bilecik’e geldiği tespit edilen Musa K. (43), Fatih D. (33), Ercan A. (38) ve Özkan A. (43) isimli 4 şahıs 34 plakalı kiralık araç ile durduruldu. Şahıslar ve araç üzerinde yapılan aramada, 20 adet Velcade 3,5 miligram ilaç, 12 adet Altuzan 400 miligram ilaç olmak üzere toplam 32 adet yaklaşık piyasa değeri 145 bin TL olan kanser ilacı, 23 adet değişik kanser hastalarına ait sağlık raporu ve ilaç kullanım listesi, 13 adet değişik şahıslara ait kimlik bilgileri, rapor tarihleri, ilaç kullanım süreleri ve telefon numaralarının yazılı bulunduğu not kağıdı, 11 adet değişik şahıslar adına yazılmış uzman doktor imza ve kaşesi bulunan reçete kağıdı, 3 adet değişik şahıslara ait kimlik fotokopisi, 1 adet şüpheli şahısların yol güzergahlarını gösteren harita ele geçirildi.

Operasyona ilişkin İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Yürütülen soruşturma kapsamında, adlarına reçete düzenlenen çoğunluğu İstanbul’da ikamet eden 9 hasta ile yapılan telefon görüşmesinde hastaların yatalak vaziyette oldukları, tedavilerinde kullandıkları ilaçları hastaneden temin ettikleri ve dışarıdan ilaç almadıklarını beyan ettikleri, şüpheli şahısların reçeteleri yazdırdığı tespit edilen 3 doktorun bilgi sahibi olarak ifadesinin alındığı 2 doktor il dışında bulunduğundan ifadeleri alınamadığı, ilaçların alındığı tespit edilen toplam 11 eczane çalışanı ve yetkilisinin müşteki olarak, şahısların yakalandığı araç ile ilgili kiralama şirketinden 1 yetkilinin bilgi sahibi olarak, yakalanan 4 şahsın ise şüpheli olarak ifadeleri alınmıştır” denildi.

Gözaltına alınan 4 şüpheli hakkında “Kamu Kurumu Zararına Nitelikli Dolandırıcılık ve Sahtecilik” suçlarından haklarında adli işlem yapılarak, adliyeye sevk edildikleri bildirildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...