Minik Semanur'dan kötü haber geldi

Esenler’de semt pazarında kafasına isabet eden kurşunla ağır yaralanan 9 yaşındaki Semanur Culum’un beyin ölümü gerçekleşti.

Minik Semanur'dan kötü haber geldi
Minik Semanur'dan kötü haber geldi
GİRİŞ 30.09.2014 18:05 GÜNCELLEME 30.09.2014 19:34

Küçük kızın diğer yaşam fonksiyonlarının çalıştığını belirten dayısı İsmail Culum ise son ana kadar umutlarını koruyacaklarını söyledi.

Esenler’de teyzesi ile birlikte bayram alışverişi için semt pazarına giden ancak burada nereden geldiği belli olmayan bir kurşunun kafasına isabet etmesi sonucu ağır şekilde yaralanan Semanur Culum, 6 gündür İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi görüyordu.

6 gündür uygulanan tedaviye olumlu yanıt veremeyen talihsiz çocuğun, beyin ölümünün gerçekleştiği ve yaşamını makinaya bağlı olarak sürdürdüğü öğrenildi.

9 yaşındaki Semanur’un beyin dışındaki diğer yaşam fonksiyonlarının çalıştığını belirten dayısı İsmail Culum, ‘‘Semanur’un beyin ölümü gerçekleşti. Makinaya bağlı olarak yaşıyor. Doktorların dediğine göre beklemeye alınmış. Çocuğun ne olacağı belli değil ama Allah’tan ümit kesilmez. Yüzde 1’de olsa şansı var. Şuan Semanur ölmedi. Basında öldü diye çıktı ancak biz buna çok üzüldük. Basından doğru haber yapmalarını rica ediyorum. Semanur hala canlı ve kalbi atıyor. Sadece beyin ölümü gerçekleşti. Öldü diye haber geçilmesin çünkü çok üzülüyoruz. Doktorlar beyin ölümü gerçekleşti diyorlar ama makinaya bağlı olarak hala yaşıyor. Şuan bekliyoruz. Sonuna kadar bekleyeceğiz’’ dedi.

Ailenin perişan durumda olduğunu belirten dayı Culum, “Annesi baygın halde evde yatıyor. Annesinin durumu da iyi değil, babası da hastanede bekliyor. İkisinin durumu iyi değil ve çok üzgünler. Yaşama şansı yüzde 1’de olsa bekleyeceğiz ve yaşamasın için dua edeceğiz. Çünkü daha çok küçük 9 yaşında hayatının baharında çok neşeli bir çocuktu. Bizim dilimiz varmıyor o kelimeyi söylemeye. Gerekirse bir yıl bekleyeceğiz. Sonuna kadar yaşaması için mücadele edeceğiz’’ diye konuştu.

Emniyetin olayla ilgili çalışmaya devam ettiğini belirten Culum, inşallah bu olay çözülür. Türk polisine güveniyoruz. Bu magandanın bulunup gerekli cezaya çarptırılmasını istiyoruz. Kendisi duyursa gelsin vicdanı sızlıyorsa gelip teslim olsun cezasına katlansın’’ dedi.

Dayı Culum, Semanur için sonuna kadar bekleyeceklerini ve organ bağışının söz konusu olmadığını sözlerine ekledi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!