Bingöl'de onlarca ev su altında kaldı

Bingöl’de etkili olan sağanak yağış nedeniyle mahsur kalan bir diyaliz hastası saatlerce araçta beklemek zorunda kaldı.

Bingöl'de onlarca ev su altında kaldı
Bingöl'de onlarca ev su altında kaldı
GİRİŞ 16.10.2014 00:34 GÜNCELLEME 16.10.2014 00:34

Bingöl’de akşam saatlerinde başlayan ve yaklaşık iki saat süren sağanak yağmur, Mirzan Mahallesi’nde onlarca evin sel suyu altında kalmasına yolaçtı. Evlere giren sel suyunun yüksekliği, yaklaşık yarım metreyi buldu. Sel suyu nedeniyle onlarca ev hasar gördü. Mahallenin su altında kalması üzerine belediyeye ihbarda bulunan vatandaşlar, görevlilerinin olaya duyarsız kaldığını ve olay yerine gelmediğini söylediler. 

Yapılan altyapı çalışmalarının sağlıklı olmadığını savunan vatandaşlar, derenin altyapıyla birlikte devre dışı bırakıldığını iddia etti. Yaşadığı mağduriyet sonrası tepkisini dile getiren Mirzan Mahalle sakinlerinden Aysel Doğan, "Ben belediyeyi arıyorum, kimse gelmiyor; 'tamam ablacığım 5 dakika içinde oradayız' diyorlar. Ama kimse gelmiyor. 40 yıldır bu mahalledeyim, daha bir memur, bir belediye başkanını burada kapımda görmedim. İlk kez siz gazetecileri burada gördüm. Ben telefon açıyorum, 'abla yoldayız geliyoruz' diyorlar. Ben dedim ellerinizden, ayaklarınızdan öpeyim gelin bize yardım edin; 'ablacığım tamam yoldayız' diyorlar. 1.5 -2 saat bitti, kimseyi görmedim. Mirzan Mahallesi’ne çıksınlar, vatandaşlara sahip çıksınlar, biz daha çekemiyoruz. Yağmur yağıyor böyleyiz, deprem oluyor böyleyiz, Allah var, bu ne duyarsızlık?" dedi. 

Her olumsuzlukta belediye görevlisi ve başkanına ulaşamamaktan yakınan mahalle sakinlerinden Nagihan Kılıç, "Bu ne bizim, ne de ev sahibinin suçu, tamamen belediyenin suçu. Allah bilir belediye başkanı şu anda nerede oturuyor? Biz burada rezilliği çekiyoruz. 'Alt yapı yapıyorum' diyor, bizim alt yapımız, üst yapımız bize iyiydi. Bugün kim benim zararımı ödeyecek? Ben daha buraya 3 aydır taşınmışım, kim ödeyecek benim zararımı? Rezilliğe bakar mısınız? Evi taşımak zorunda kaldık, şu anda yapacak hiçbir şeyimiz yok. Bizim zararımızı kim ödeyecek? Biz burada bir saat belediyeyi bekliyoruz. Halen hiçbir yetkili gelmemiş. Kimi kürekle, kimi şişle kapanan boruları açmaya çalışıyor. Kendi yöntemlerimizle suları göndermeye çalışıyoruz" diyerek tepki gösterdi. 

Mahalle sakinlerinden Lütfü Üçgül de, altyapı çalışmaları sırasında küçük boruların döşendiğini ileri sürerek, şöyle konuştu: "Alt yapı yapılırken, biz belediye yetkililerine dedik ki; bu su giderleri çok ufaktır. Ama bizi dinlemediler. 300’lük boruları çıkarıp, 200’lük boru koydular. Gelin bu memleketin halini görün, bütün evin içi su doldu. Evde eşya kalmadı. Her tarafa su girmiş. Bu memleketin hali her zaman böyle, rezillik mi olacak? Bu memleketin sahibi yok mu? 2 saattir bu suyun içindeyiz, ne gelen var ne de giden. Buraya sahip çıkan yok, biz suyun içinde perişan olmuşuz. Ne olacak bu zararı kim karşılayacak? Dereyi kapatmışlar, küçük borudan su gider mi? Su gideri yetersiz, adamlar atmış 200’lük boru. Onunla hem lağım, hem de yağış suyu bu şekilde olmaz ki. Yazıktır bu memlekete yazıktır. Halimizi görüyorsunuz, buyurun Afrika'da böyle değil, gidin 3'ncü sınıf ülkeye gidin, böyle bir manzara ile karşılaşırsanız, biz de kabul ediyoruz." 

Sağanak yağış sırasında diyaliz hastası Çiçek Gültekin de, yaklaşık 2 saat boyunca evinin önünde araçta yağışın durmasını bekledi. Gültekin, yağışın durmasıyla çocukları ve komşularının yardımıyla eve alındı. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık