Küçük Yasemin ışığına kavuştu

Bursa’da ahırdan bozma bir evde elektriksiz ve susuz yaşayan ailenin dramı sona erdi.

Küçük Yasemin ışığına kavuştu
Küçük Yasemin ışığına kavuştu
GİRİŞ 21.10.2014 20:29 GÜNCELLEME 21.10.2014 20:29

İlk kez Cihan Haber Ajansı'nın (Cihan) 'Tek isteği, ödev yapabilmesi için odayı aydınlatacak bir lamba' başlığıyla duyurduğu haber üzerine harekete geçen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, 13 yaşındaki Yasemin'in ile 8 yaşındaki kardeşi Elif'in hayali olan elektrikleri bir evi aileye tahsis etti. 

Merkez Yıldırım ilçesi Vakıf Mahallesi’nde, 8 yaşındaki Elif ve 13 yaşındaki Yasemin ile birlikte barakada yaşayan Fatma-Cedet Karadağ çiftinin çilesi sona erdi. Daha önce Cumalıkızık Mahallesi’nde bir barakada oturan aile, arsa sahibinin yerini satması üzerine sokakta kalmıştı. Bir hayırsever tarafından Vakıf Mahallesi’nde daha önce ahır olarak kullanılan şimdiki eve yerleştirilmişler. 5 sene önce Cumalıkızık’ta araba çarpan, 2 sene önce de İsabey Mahallesi’nde inşaatta çalıştığı sırada bacağına maganda kurşunu isabet eden 55 yaşındaki baba Cevdet Karadağ, ayaklarında 5 adet platinle yaşıyor. Güçlükle ayağa kalkabilen Karadağ, küçük çaplı tamir işleri yaparak evine ekmek getiriyor. Hayır kurumları ve vatandaşların yardımı ile geçinen aileye, elektrik ve su olmayan evde yaşıyordu. Küçük çocuklar, ödevlerini hava kararmadan yapmaya çalışıyordu.

Yayınlanan haber üzerine, Türkiye'nin dört bir yanından hayırsever insanların yardıma koştuğu aileye, İsmail Hakkı Edebali'nin devreye girmesiyle mahalle Muhtarı Cahit Ozan tarafından önce bir ev bulundu. Bir yıllığına kiralanan ev, belediye tarafından dayanıp döşendi. Çocuk odası, oturma odası, yatak odası ve mutfak grubu ile tam teşekküllü hale getirilen ev, ihtiyaç sahibi aileye teslim edildi. Ailenin eski kaldığı eve giden Yıldırım Belediye Başkanı Edebali, Yasemin ve Elif'le yakından ilgilendi. Evin içine gören Edebali, ailenin durumunu, medyada haber olmasının ardından öğrendiklerini ve hemen harekete geçtiklerini dile getirdi. 

BAŞKAN EDEBALİ: DURUMU MEDYADAN ÖĞRENDİK

Başkan Edebali, daha sonra aileyi arabasına alarak düzenlenen eve götürdü. Anahtarı aileye teslim eden Edebali, konuyu medyadan öğrenir öğrenmez belediye sosyal işlerini görevlendirdiğini belirterek, şunları söyledi: "Ekiplerimiz çalışma yaptı. Bu evi kiralayarak bir gün içinde dayayıp döşedik. Cevdet Bey'i ailesi ile birlikte burada ikamet ettireceğiz. Kızlarımızın söylediği, 'biz ışıklı bir ortamda ders çalışmak istiyoruz' sözü bizi de çok etkiledi. Biz de vicdanen çok rahatsız olduk. Keşke daha önce bize yada muhtarlığa bildirmiş olsalardı. Biz güçlü bir milletiz. Dünyanın bütün mazlum insanlarına kucak açan bir ülkeyiz. Kendi ülkemizde, mahallemizde vatandaşlarımızın mağdur yaşaması bizim için kabul edilemez bir durum. Her türlü imkanı olan bu evde Cevdet bey ve kızları yaşayacak. Burada elektrik var, buzdolabı var. İnşallah kızlarımız da derslerinde daha başarılı olacaklar. Kızlarımızın elektrikli ev hayali de bir günde gerçekleşmiş oldu."

YASEMİN VE ELİF'İN LAMBA MUTLULUĞU

Eski evinde hava kararmadan ödevlerini yapmaya çalışan ve ders çalışabilmesi için evine elektrik isteyen Yasemin Karadağ çok mutlu olduklarını belirterek, "Çok teşekkür ederim, gerçekten çok teşekkürler." diyerek sevincini ifade etti. Yasemin Karadağ, yeni evinde elektrik lambasını yakarak ders masasına oturdu. Büyük mutluluk yaşayan küçük Yasemin, duyarlı davranan herkese teşekkür etti. 
Küçük Elif de çok mutlu olduğunu kaydetti. Çocuklar, büyüyünce Türkçe öğretmeni olmak istediklerini ifade etti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!