Ölüm rismine rağmen açık kalp ameliyatı oldu

Denizli'de 7 aylık hamile 1 çocuk annesi 28 yaşındaki kadın bebeğinin ve kendisinin ölüm riski olmasına rağmen açık kalp ameliyatı oldu.

Ölüm rismine rağmen açık kalp ameliyatı oldu
Ölüm rismine rağmen açık kalp ameliyatı oldu
GİRİŞ 22.10.2014 19:53 GÜNCELLEME 22.10.2014 19:53

Denizli'de 7 aylık hamile olan 1 çocuk annesi 28 yaşındaki Ümmühan İnan, bebeğinin ve kendisinin ölüm riski olmasına rağmen Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde açık kalp ameliyatı oldu. Daha önce de açık kalp ameliyatı olan ve kalp kapakçığı değişen İnan'ın ikinci ameliyatında da kalp kapakçığı değiştirildi. Ameliyatın ardından ayağa kalkan İnan, 3 ay sonra doğacak bebeğine doktoru Bilgin Emrecan'ın adını verecek.

Ev kadını olan evli bir çocuk annesi Ümmühan İnan, 4 yıl önce kalp kapağında romatizmal bozulma teşhisiyle Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nde ameliyat oldu. Ameliyatta kalp kapağı, protez kapak ile değiştirildi. Doktorlar, Ümmühan İnan'a geçirdiği ameliyat nedeniyle ömür boyu kan sulandırıcı ilaç kullanması gerektiğinden, hamile kalmasının hayati tehlike doğuracağını anlattı. Ancak, İnan bir süre sonra sürpriz bir şekilde hamile kaldığını öğrenince doktoruna başvurdu. İnan'ın hamileliğinin 7'inci ayında kan sulandırıcı ilacı kesilerek yerine iğne tedavisine geçildi. Ancak iğnenin etkinliğinin gebelerde daha az olmasından ötürü takılan kapağın da pıhtı oluşması ve kan geçişini engellemesi nedeniyle akciğer ödemi ile Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nde 5 gün önce ikinci kez ameliyata alındı. İnan, 7 aylık hamileyken, 2 saat süren bir açık kalp ameliyatı oldu. Ameliyatta kalp kapakçığı değiştirilerek yerine protez kapak takıldı. Ameliyat başarıyla gerçekleşti ve İnan yoğun bakımdan çıktı. 

SAĞLIK DURUMLARI İYİ

Ameliyatı yapan Doç. Dr. Bilgin Emrecan, ikinci ameliyatın riskli olduğunu hatırlatarak bebeğinin ameliyat esnasında kaybedilebileceğini dile getirdi. Hem kendisinin hem de bebeğin yaşama şansı olmadığı doktorlarca belirtilen hastanın, ameliyat olmayı kabul ettiğini belirten Dr. Emrecan, "Ameliyat boyunca annenin vücut ısısı ve dolaşımı bebeği yaşatmak için normal sınırlara yakın tutuldu. 2 saatlik bir ameliyatla bozulan kapak değiştirildi. Ameliyat sonrası dönemde hem annenin hem de bebeğin sağlık durumu çok iyi. Hastayı birkaç gün içinde taburcu edeceğiz. Bu tür gebelerde yapılan özellikle ikinci kalp ameliyatlarından sonra anne karnındaki bebeğin hayatta kalması nadirdir" dedi. 

Anne Ümmühan İnan, doğduktan sonra çocuğuna, ikinci kez ameliyatını yaparak hem kendinin hem de henüz doğmamış bebeğinin hayatını kurtaran doktorunun adını vermek istediğini söyledi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de gelecek sezonun şimdiden biten transferleri
CHP'li belediyelerdeki akraba atamaları Fatih Portakal'ı çileden çıkardı: Yazıklar olsun