Sürü psikolojisi: 230 koyun telef oldu

Hakkari’nin Yüksekova İlçesinde kar yağışı ve sis nedeniyle kaybolan koyun sürüsündeki 330 koyundan 230’u uçurumdan atlayarak telef oldu.

Sürü psikolojisi: 230 koyun telef oldu
Sürü psikolojisi: 230 koyun telef oldu
GİRİŞ 25.10.2014 07:05 GÜNCELLEME 25.10.2014 07:08
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Yüksekova İlçesine bağlı yaklaşık 15 kilometre mesafedeki Güçlü Köyünün Duraklı mezrasındaki vatandaşlar yaz başında koyunlarını köy merkezine 7 kilometre mesafedeki Solinan Yaylasına çıkardı. Dört çoban, kar yağışı ve sisli havada koyunlarını otlatırken, hayvanların 330'u sürüden ayrıldı. En önde giden koyun uçurumdan atlayınca diğerleri de peşinden gitti. Koyunlar art arda uçurumdan atlayarak telef olurken, 100 koyun da kayboldu.

Üç gün boyunca hayvanlarını arayan köylüler, koyunlarını bir dağın yamacında buldu. İlk başta hayvanlarını bulduklarına sevinen köylüler ardından koyunlarından 230 tanesinin uçurumdan düşerek telef olduklarını anladı.

İlçe Gıda ve Tarım Müdürlüğüne bağlı ekipler de olayın yaşandığı yere gelerek incelemelerde bulundu. Telef olan koyunlardan bir kısmının sahibi Behram Çiçek,  yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı ve sis nedeniyle süreden ayrılıp kaybolan koyunlarını günlerdir aradıklarını söyledi.

SÜRÜ PSİKOLOJİSİYLE ATLADILAR

Dağın yamacında buldukları koyunlarının 230’nun telef olduğunu belirten Çiçek,  koyunların, içlerinden birinin yokuş aşağı atlaması üzerine sürü psikolojisiyle diğerlerinin de peşinden atlayarak telef olduğunu söyledi. Çiçek, yetkililerden yardım çağrısında bulundu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 4
  • Firat Boyan 9 yıl önce Şikayet Et
    Bizden. Bize uyan bir tablo..
    Cevapla
  • Münir Kusurlukul 9 yıl önce Şikayet Et
    Kendini dini lider olarak gösterip örgüt kuranların idealindeki müslüman modeli işte bu!. Sorgulama, sadece söyleneni yap; itaat et kurtul!
    Cevapla
  • Ertem K. 9 yıl önce Şikayet Et
    Avrupalilar. koyun psikolojisiyle yasiyor
    Cevapla
  • kadir tartar 9 yıl önce Şikayet Et
    ....... chp nin dört ayaklı versiyonu=)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı