Normal doğuma zorlandı öldü iddiası

Antalya'da doğum sonrası geçirdiği kanama sonrası yaşamını yitiren Funda Kömbe'nin ölümüyle ilgili ailesi suç duyurusunda bulundu.

Normal doğuma zorlandı öldü iddiası
Normal doğuma zorlandı öldü iddiası
GİRİŞ 07.11.2014 15:11 GÜNCELLEME 07.11.2014 15:11

Fırında çalışan 33 yaşındaki Murat Kömbe ile bir markette reyon görevlisi 27 yaşındaki Funda Kömbe, 1 yıl önce dünya evine girdi. Kömbe çifti evliklerinin ilk yılında bebek heyecanı yaşamaya başladı. Doğum için Kasım ayına hazırlanan çiftin bebekleri, 1 ay erken dünyaya geldi. Özel bir hastenede gerçekleşen doğumdan kısa süre sonra kanaması başlayan Funda Kömbe, yoğun bakıma alındı. Yoğun bakımdaki 8'inci günün ardından Funda Kömbe'nin yakınları, hastanın Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne sevkini istedi. Burada tedaviye alınan Funda Kömbe'yi muayene eden doktorlar, hastaya müdahale için çok geç kalındığını, bu nedenle beyinde ödem oluştuğu ve akciğerlerinin çalışmadığını söyledi. Funde Kömbe, yoğun bakımdaki 11'inci gününde, Cengizhan adı verilen oğlunu kucağına alamadan yaşamını yitirdi. 

BABA SEZARYEN GEREKİYORMUŞ

Kızının ölümünden doğum yaptığı hastanenin ve doktorun sorumlu olduğunu öne süren baba Hüseyin Kakız, Antalya Cumhuriyet Başsavclığı'na suç duyurusunda bulundu. Kakız ifadesinde, kızının 8 Ekim günü saat 23.00 sıralarında normal yolla doğum yaptığını belirterek, bebeğin konumu itibariyle doğumun normal yollarla değil, sezaryenle yapılması gerekiyormuş dedi. Hüseyin Kakız dilekçesinde, doktor ve doğuma giren tüm hemşirelerden şikayetçi olduğunu kaydetti. 

MEZARI AÇILDI

Konyaaltı ilçesi Aşağıkaraman Mahalle Mezarlığı'na defnedilen Funda Kömbe'nin mezarı, babanın şikayeti üzerine 4 Kasım Salı günü açıldı. Kömbe'nin cenazesi, otopsi ve patolojik incelemeler için örnekler alınmasının ardından tekrar defnedildi. 

Doğum esnasında kardeşinin sürekli yanında olan ve minik Cengizhan'a 'Kardeşimin emaneti' diyerek sarılan Döndü Kakız ise doktorun sürekli normal doğum yaptırmak istediğini belirterek, Kardeşimin hipertansiyonu varmış, doğum sırasında kalp krizi geçirmiş. Ama hiçbiri bize söylenmedi diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dolmabahçe'de önemli görüşme! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haniye'yi kabul etti
Barbados, Filistin'i devlet olarak tanıdı