Yol çöktü, dogalgaz kokusu panik yaşattı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yolun çökmesi sonucu doğalgaz borusu patladı, gaz kokusu, mahalle sakinlerine korku dolu anlar yaşattı.

Yol çöktü, dogalgaz kokusu panik yaşattı
Yol çöktü, dogalgaz kokusu panik yaşattı
GİRİŞ 09.11.2014 00:21 GÜNCELLEME 09.11.2014 00:21

Yol çöktü, patlayan doğalgaz borusu panik yaşattı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde inşaat alanının yanından geçen yolun çökmesi sebebiyle doğalgaz borusunun patlaması ve mahalleyi kaplayan gaz kokusu, mahalle sakinlerine korku dolu anlar yaşattı. Mahalleli, müteahhidin yoldaki sınır çizgisine uymadığını söyleyerek denetim yapılmadığı iddiası ile zabıta ekiplerine tepki gösterdi. 

Olay, Ereğli'ye bağlı Uzunmehmet Mahallesi Tunalı Hilmi Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre inşaat alanında yapılan çalışma nedeniyle çöken asfalt, yolun altından geçen kanalizasyon, doğalgaz, altyapı ve Telekom kablolarının kopmasına ve patlamasına neden oldu. Mahallede oluşan gaz kaçağı nedeniyle halk büyük panik yaşarken, durum polise ve DER-GAZ yetkililerine haber verildi. Gazdan dolayı panik yaşayan vatandaşlar, DER-GAZ ekiplerinin olay yerine gelmesi ve gazı kesmesi ile rahat bir nefes aldı. Mahalle halkı, gazın patlaması durumunda facianın yaşanabileceğini, söz konuşu inşaatı yapan müteahhidin sınır çizgisinin dışına çıktığını öne sürdü. Mahalleli, yerine gelen zabıta ekiplerine de denetim yapmadıkları gerekçesi ile tepki gösterdi. Yaşanan tartışmalar diğer mahalle halkının araya girmesi ile sona ererken, doğalgazı kesilen 7 binaya gaz verilmesi için çalışma başlatıldı. 

Olay yerinde polis ve DER-GAZ yetkilileri tarafından tutanak tutuldu.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tanju Özcan'dan, Mansur Yavaş itirafı! Emeklilere verdiği vaadi tutmadığı ortaya çıktı
Savunma sanayide 10 milyar dolarlık anlaşma! İmzalar peş peşe geldi