Öğretmenden 8 yaşındaki öğrenciye dayak

Afyonkarahisar’da sınıfta izinsiz çöp atmaya kalkınca öğretmeni tarafından darp edildiği iddia edilen 8 yaşındaki öğrenci hastanelik oldu.

Öğretmenden 8 yaşındaki öğrenciye dayak
Öğretmenden 8 yaşındaki öğrenciye dayak
GİRİŞ 20.11.2014 00:00 GÜNCELLEME 20.11.2014 00:00

Çocuğun ailesi darp raporu alarak şikayetçi oldu.

İddiaya göre, Hüseyin Türkmen İlköğretim Okulu’nda öğle saatlerinde 3. sınıf öğrencisi Cevdet K. (8), sınıfta ders işlendiği esnada izinsiz almadan ayağı kalkıp çöp atmak istedi. Ancak buna sinirlenen sınıf öğretmeni H.B.Y.E., Cevdet K.’yi sınıfın ortasında darp etti. Olayın ardından eve gelen çocuk olayın ailesine anlattı. Bunun üzerine çocuğu yanına alan dede Cevdet Karatepe çocukla birlikte okula giderek yöneticiler ile görüştüğünü ancak okul idarecilerin aileye yardımcı olmadıklarını öne sürdü. Ardından torunuyla birlikte Afyonkarahisar Zübeyde Hanım Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne giden dede Karatepe burada torununun öğretmenden dayak yediğini söyleyerek darp raporu aldı.

Dede Karatepe, “Geçen haftalarda, 10 gün önce yine çocuğu dövmüş. Babası gitti müdüre de çıktı. Müdür ben ‘keseyim mi, ne yapayım, zaten o öğretmen değil, gidin şikayet edin’ demiş. Bugün yine dövmüş bu sefer ben gittim, ‘ben ne yapayım evi işte orada git evine’ dedi. Ben siz neden ilgilenmiyorsunuz dedim. ‘Ben ne yapayım gidin şikayet edin’ dedi. Çocuğu yerden yere çarpmış. Bu üçüncü 10 gün içerisinde. Müdürün hiç ilgilendiği yok, zaten müdürden de şikayetçiyim. Çöp atmaya gitmiş bir çocukla didişmiş, ‘sen niye didişiyorsun’ demiş ve dövmüş. Bu üçüncü zaten, bizde darp raporu çıkarttık” dedi.

“Benim ayağıma vurdu, kulağımı çekti, tokat attı ve yere attı” diyen Cevdet K. ise o okula gitmek istemediğini söyledi.
Öğretmeninden dayak yediği öne sürülen çocuğun hastaneden alınan darp raporunda bacağında ve kolunda morluklar tespit edildiği belirtilirken minik Cevdet bir süre hastanede müşahede altında tutuldu. Ardından alınan darp raporu ile birlikte aile Milli Birlik Polis Merkezi amirliğine giderek öğretmen ve okul idaresinden şikayetçi oldular.

OKULU YÖNETİMİ İDDİALARI YALANLADI

Öte yandan, telefonla bilgisine başvurulan okul yöneticileri ise olayın tam olarak ne olduğunu bilmediklerini, sabahçı olan Cevdet K.’nın okul bittikten sonra kendisini dövdüğü öne sürülen öğretmeni H.B.Y.E.’nin öğlen saatlerinden okuldan ayrıldığını söylediler. Ayrıca okul yöneticileri, aile okula geldikten sonra edindikleri bilgilerde çocuğun öğretmeni tarafından değil sınıfındaki bir başka çocuk ile kavga edip dayak yediğini öne sürdüler.
Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı