240 kadın cinayete kurban gitti

Bursa Barosu kadın Hakları Komisyonu Başkanı Nevin Canbaz, 2014 yılının başından bu yana 240 kadının öldürüldüğünü söyledi.

240 kadın cinayete kurban gitti
240 kadın cinayete kurban gitti
GİRİŞ 24.11.2014 13:18 GÜNCELLEME 24.11.2014 13:18

Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Nevin Canbaz, 25 Kasım Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma günü münasebetiyle adliye önünde basın açıklaması yaptı.

2014 yılının başından bu zamana Türkiye’de 240 kadının öldürüldüğünü söyleyen Başkan Canbaz, çok sayıda kadının da erkek şiddetine farklı biçimlerde maruz kaldığını belirtti. Bunun önlenmesi için devletin kadınlara yönelik her türlü şiddet eylemini açık bir şekilde kınaması ve şiddete uğrayan kadınlar için başvuru ve sığınma evlerinin sayısının artırılması gerektiğini ifade eden Canbaz, “Onlara ücretsiz danışmanlık, psikolojik ve tıbbi destek sağlanmalı. Ekonomik olarak ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri şartların oluşturulması, gerekli hukuki yardımların yapılması, cinsiyet ayrımcı yasalar ve uygulamaların kaldırılması, konu ile ilgili eylem ve eğitim projelerinin kadın örgütleriyle birlikte hayata geçirilmesi, aile içi şiddeti ve genel olarak kadın ve çocuklara yönelik şiddeti önlemek için kampanyalar, toplum ve ana-baba eğitim programları başlatılması gerekir. Sosyal güvenlik, parasız eğitim ve sağlık hakkından yararlanmaları sağlanmalı. Medyanın kadına ve çocuklara yönelik şiddeti malzeme olarak kullanmaktan vazgeçmesini istiyoruz” dedi.

Açıklamaya CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli de destek verdi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı