Muş'ta karda mahsur kalanlar kurtarıldı

Muş’ta kar ve tipi nedeniyle yolda mahsur kalan vatandaşlar, 3 saatlik çalışmanın ardından kurtarıldı.

Muş'ta karda mahsur kalanlar kurtarıldı
Muş'ta karda mahsur kalanlar kurtarıldı
GİRİŞ 27.11.2014 00:28 GÜNCELLEME 27.11.2014 00:28

Muş’un Hasköy ilçesinden Bitlis’in Mutki ilçesine bağlı İkizler köyüne gitmek isteyen 3 araç içerisindeki vatandaşlar, Hasköy-Mutki güvenlik yolunun kaymakam çeşmesi mevkiinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle mahsur kaldı. Kendi imkanlarıyla yola devam edemeyen vatandaşlar, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’ni arayarak yardım istedi.

Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye giden ekipler, tipi nedeniyle görüş mesafesinin yer yer 1 metreye kadar düştüğü bölgede, 3 saatlik çalışmanın ardından vatandaşlara ulaştı. Ekipler, kurtardıkları vatandaşları, görüş mesafesinin çok düşük olmasından dolayı Hasköy ilçesine geri getirdi.

Yaklaşık 4 saat boyunca mahsur kaldıklarını ifade eden Hatice Eryetkin, araçta çocukların da olduğunu ve perişan durumda kaldıklarını söyledi. Araç sürücülerinden İbrahim Eryetkin ise, Hasköy’den Mutki’ye gitmek için yola çıktıklarını ifade ederek, “Mahsur kaldığımız için özel idareyi aradık ve gelip bizi kurtardılar” dedi.
Yola devam etmelerine izin verilmeyen vatandaşlar, İl Özel İdaresi’ne ait iş makinelerinin öncülüğünde Hasköy ilçesine geri döndü.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!
Murat Kurum: "Ölçümlerimize göre 1.7 puan farkla kazanacağız"