En büyük hayvanat bahçesinde yangın!

Tarsus Hayvanat Bahçesi'nde çıkan yangında nesli tehlike altında olan yırtıcı kuşlar telef oldu.

En büyük hayvanat bahçesinde yangın!
En büyük hayvanat bahçesinde yangın!
GİRİŞ 04.12.2014 12:00 GÜNCELLEME 04.12.2014 12:00

Mersin'in Tarsus ilçesinde Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçesinde elektrik kontağından çıkan yangın yırtıcı ve kanatlı hayvanların alevlerin arasında ölümüme neden olacaktı.

Mehmet Miras'ın haberine göre; Hatay Hayvanseverler Derneği üyeleri " Dünya'da üçüncü Türkiye'de birinci olan hayvanat bahçesinin bir yangın istasyonu olmaması bizleri endişelendirdi. 110 dönüm alana yayılan ve içinde yaşayan vahşi hayvanlar  yangın esnasında serbest kaldıklarında insanlar üzerinde yaşanacak bir faciayı düşünmek istemiyoruz. Avrupa standartlarında olan  hayvanat bahçesinde çıkacak olan  bir yangına anında  müdahale edecek bir istasyon yok. Bu da demektir ki hayvan haklarına, burada uyulmadığını gösteriyor" dediler.

Kuşlar alevler arasında çırpınarak öldü

Hayvanat bahçesi yetkilileri bu konuda bir açıklama yapmazken, Tarsus Belediyesi İtfaiyesi'nin  müdahale etmesiyle  110 dönüm alan içinde 120 türü  barındıran hayvanat bahçesinde kaplan, jaguar ve piton gibi devasa hayvanların korkusunun gözlerine yansıdığı görüldü.

HAYVANLAR ÖMÜR BOYU SRTESİNİ YAŞAR

Yaban hayatı araştıran ilim insanları 'Doğal yaşamından kopartılarak, hayvanat bahçelerindeki kafese konulan kuş veya büyük yırtıcılar ile sürüngenler yaşamlarının her saniyesinin stresle geçtiğine yer verirken, Çevre ve Orman Bakanlığı Yaban Hayatı Araştırma Rehabilitasyon Merkezlerinde görev yapan araştırmacılar da herhangi bir alev ışığı veya  yangın alevinden çıkan ışıklar  vahşi hayvanları büyük ölçüde etkiler ve  yaşamı boyunca o korkuyu üzerinde atması mümkün değildir' dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak