Yanlışlıkla kestiği diyaliz borusu sonu oldu

Tekirdağ'da Fadime Bayrak (36), diyaliz cihazına bağlandığında diyaliz kateter borusunun yanlışlıkla kesilmesi sonucu hayatını kaybetti.

Yanlışlıkla kestiği diyaliz borusu sonu oldu
Yanlışlıkla kestiği diyaliz borusu sonu oldu
GİRİŞ 13.12.2014 21:08 GÜNCELLEME 13.12.2014 21:08

Ergene İlçesi’ne bağlı Velimeşe Mahallesi Saray Caddesi’nde oturan Fadime Bayrak, 10 yaşındaki kızıyla birlikte evde olduğu sırada, böbrek rahatsızlığı nedeniyle diyaliz cihazına bağlandığında kullanılan ve boynunda sabit duran diyaliz kateteri borusunun çevresindeki pansumanı değiştirmek istedi. Borunun çevresindeki bantları da değiştiren Bayrak, yanlışlıkla bant yerine makasla diyaliz kateteri borusunu kesti. Atar damara bağlı olan borudan kan boşaldığını gören 10 yaşındaki kızı, komşularına giderek haber verdi. İhbar üzerine gelen sağlık görevlilerinin müdahalesine rağmen genç kadın aşırı kan kaybından hayatını kaybetti. 

Savcılık ve jandarma ekiplerinin incelemesinin ardından Bayrak’ın cesedi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Çorlu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Gözleri önünde annesi ölen 10 yaşındaki kızı ise şoka girince komşuları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Hayatını kaybeden Fadime Bayrak’ın 2 yıl önce de eşini kanser hastalığından kaybettiği öğrenildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!