Muş'ta 3 arkadaş, 3 aydır kayıp

Muş'un Varto ilçesinde, "İstanbul'a çalışmaya gidiyoruz" diyerek evden ayrılan 3 arkadaştan 3 aydır haber alınamıyor

Muş'ta 3 arkadaş, 3 aydır kayıp
Muş'ta 3 arkadaş, 3 aydır kayıp
GİRİŞ 15.12.2014 17:12 GÜNCELLEME 15.12.2014 17:12

Muş'un Varto ilçesinde, "İstanbul'a çalışmaya gidiyoruz" diyerek evden ayrılan 3 arkadaş, kayıplara karıştı.

Edinilen bilgiye göre, Varto'da yaşayan Azad Turan (20), İshak Sönmez (21) ve Masum Güneş (20), ailelerine, İstanbul'a çalışmaya gittiklerini söyleyerek Ramazan Bayramı'ndan sonra evden ayrıldı.

Bir süre sonra ailelerini arayıp İstanbul'dan İzmir'e geçtiklerini ve bir tuz fabrikasında işe başladıklarını söyleyen gençlerden aileleri bir daha haber alamadı.

Mazlum Güneş'in babası Mirza Güneş, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun Ramazan Bayramı'ndan sonra arkadaşlarıyla çalışmaya gittiğini ifade etti.

Güneş, oğluyla yaptığı son telefon görüşmesinde İzmir'de bir tuz fabrikasında işe başladığını kendisine anlattığını bildirerek, "12 Eylül'de aynı köyden 2 arkadaşıyla tuz fabrikasında işe başlamışlar. Bir gün çalıştıktan sonra 'bu iş bize göre değil' diyerek fabrikadan çıkmışlar. Ondan sonra bir daha çocuklardan haber alamadık. Devletten, kurumlardan yardım istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Anne Cemile Güneş ise 3 aydır gözüne uyku girmediğini ve çocuğunun hayatından endişe duyduğunu belirterek, kendi çocuğu ile arkadaşlarının da bulunmasını istedi.

Oğluyla yaptığı son görüşmede diplomasını istediğini anlatan anne Güneş, "Kardeşi diplomasını gönderdi. Ondan sonra bir daha haber alamadık. Allah rızası için çocuklarımızın bulunmasına yardımcı olun" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi