Suriyeli cinayetinde 5 şüpheli yakalandı

Antalya'da işkenceyle öldürülen Suriye uyruklu 32 yaşındaki Abdo Haymur cinayetini 5 şüphelisi tutuklandı.

Suriyeli cinayetinde 5 şüpheli yakalandı
Suriyeli cinayetinde 5 şüpheli yakalandı
GİRİŞ 25.12.2014 17:33 GÜNCELLEME 25.12.2014 17:33

Antalya'da işkenceyle öldürülen Suriye uyruklu 32 yaşındaki Abdo Haymur'un 5 cinayet şüphelisi, 3 ilde düzenlenen operasyonla yakalandı. Şüphelilerin Abdo Haymur'u hırsızlık olayından sorumlu tuttukları için öldürdüğü ortaya çıktı.

Suriye'de yaşanan iç karışıklık nedeniyle eşi Hatice Aymur ve çocuklarıyla birlikte Antalya'ya gelip Kepez İlçesi, Şelale Caddesi'ndeki bir sitede ev kiralayan Abdo Haymur, inşaatlarda çalışmaya başladı. 20 Aralık günü eşi Abdo Haymur'un eve gelmemesinden şüphelenen Hatice Haymur, durumu polise bildirdi. Bir süre sora eve gelen polis, aynı sitenin yan bloğunda kalan 5 kişilik Suriyeli başka bir ailenin ifadesine başvurmak istedi. Bu evde inceleme yapan polis, Abdo Haymur'un naylon brandaya sarılı cesediyle karşılaştı. Abdo Haymur'un cesedi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. 

Çok yönlü araştırma başlatan polis, cinayeti işleyenlerin kimliğine ulaştı. Antalya Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü, Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Osmaniye, Mersin ve Suriye sınırında operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda gözaltına alınan Suriye uyruklu A.B., G.A., İ.A., Z.E ve İ.E., Antalya'ya getirildi. 

Şüphelilerin, kaybolan eşyaları yüzünden Abdo Haymur'u hırsızlıkla suçladığı, aralarında çıkan kavga sonucunda bıçakla yaralayarak öldürdükleri ortaya çıktı. Karşılarında polisi görünce şaşırdıklarını belirten şüphelilerin, "Bu kadar çabuk yakalanmayı beklemiyorduk" dediği belirtildi.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden A.B., G.A., İ.A., Z.E. tutuklanırken, İ.E adli kontrolle salıverildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!