Balbay kendini silah çemberinin ortasında bulunca!

Suruç'ta CHP Milletvekili Mustafa Balbay'ın katıldığı düğünde kurşunlar havada uçuştu. Balbay, durumu 'yerel kültür' diyerek özetledi!

GİRİŞ 28.12.2014 17:42 GÜNCELLEME 28.12.2014 17:59
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Suriye sınırındaki Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ne gitti, IŞİD militanları ile YPG güçleri arasındaki çatışmaların sürdüğü Kobani sınırında incelemelerde bulundu. Balbay, uğradığı bir düğünde ise halay çekti. Balbay'ın halay çektiği düğünde davetliler, tabanca ve tüfeklerle havaya peş peşe ateş açtı.

CHP il yöneticileriyle birlikte sabah saatlerde Suruç’a giden Balbay ilk olarak, 1994 yılında Suruç Belediye Başkanlığı yapan ancak geçen Ekim ayında uğradıkları silahlı saldırıda yaşamını yitiren Salih Tekinalp ile oğlu Sinan Tekinalp'in yakınlarını ziyaret ederek taziye dileğinde bulundu.

Balbay, taziye ziyaretinin ardından çatışmaların sürdüğü Kobani sınırındaki Mürşitpınar Mahallesi'ne geçti. Kobani sınır hattında kontrol noktası oluşturan jandarmaların yanında duran Balbay, askerlerle bir süre yaktıkları ateş önünde sohbet etti ve közde hazırlanan kahveden içti.

HALAY ÇEKTİ, SİLAHLAR ATEŞLENDİ

Askerlerle sohbetinin ardından sınır hattında dolaşan Balbay, ilçe merkezine dönüşü sırasında güzergah üzerinde yapılan bir düğüne katıldı. Evlenen çiftlere mutluluk dileyen Balbay ve beraberindekiler daha sonra davul zurna eşliğinde halay çekenlere eşlik etti.

Düğünde bulunan bazı davetliler, Balbay'ın halay çekmesiyle tabanca tüfeklerini çıkararak havaya ateş açmaya başladı. Düğünde ateş açılması şaşıran ve halaydan çıkan Balbay, "Etrafımda 6-7 kişinin silah çemberinin ortasında kaldım. Bu da yerel bir eğlence kültürü diyebiliriz. Benim dileğim silahların hiç konuşmamasıdır. Silahların ne düğünde, ne de savaşta hiçbir ortamda olmamasıdır. Yöre halkı maalesef güvenliği için silah taşımak zorunda bırakılmıştır" dedi.

ÇADIR KENTİ ZİYARET ETTİ

CHP’li Balbay son olarak Suruç ilçesi merkezinde DBP’li belediyeler tarafından kurulan Kobani Çadır Kenti'nde incelemede bulundu. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 10
  • bilocan 9 yıl önce Şikayet Et
    Bir tanesi isabet etse şamazdım.iyide olurdu.
    Cevapla
  • emre doğan 9 yıl önce Şikayet Et
    silahlar değilde müzik güzel, hangi grubun çaldığını bilen varsa yazarsanız çok iyi olur, evlenenlere de ömür boyu mutluluklar.
    Cevapla
  • ..... 9 yıl önce Şikayet Et
    milletvekili olmus. hay senin yerel kulturun batsın.
    Cevapla
  • selmandede 9 yıl önce Şikayet Et
    Hep merak ederim,acaba bu havaya sıkılan mermiler uzayamı gidiyor diye,acaba inerken paraşütmü takıyorlar,takmıyorlarsa birinin kafasın düşerse delermi,bence bu resmen kasıtsız adam öldürmeye teşebbüstür,bunu adalet bakanlığına yazacağım İnşaallah.
    Cevapla
  • Taner 9 yıl önce Şikayet Et
    Balbay bey, Ateşli Silahlar Kanunu ortada ne acziyetinden hahsediyosun ayrıca videonun 32 inci saniyesinde görünen şahıs silah tutukluk yaptığında o çocuklardan veya karşısındaki birini vursa töreye uygun kan parasımı isteyecek yakınları,2000 yılında Suruç ta görev yaptığımda belediye meydanın da kırmızı ışıkta durduğumda yaşlı ve bastonlu bir amca oğlum sizin gibi yabancılar içimize gelsinki bizlerde inşallah görüp daha çok şey öğreniriz demişti ama kravatını ve açıklamalarını çok beğendim senin iyi gez oraları Mürşitpınar girişindeki o asfaltın üstündeki beton köprü altından zamanında dere akarmış
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı