Günün en acı haberi: Okul dönüşü korkunç ölüm!

Yoğun kar sonrası okulu tatil edilen Yeşim'i evine götüren okul servisi onu, yarı yolda bıraktı. Gölete düşen Yeşim, feci şekilde can verdi.

GİRİŞ 18.01.2015 13:00 GÜNCELLEME 18.01.2015 13:23
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Samsun'da yoğun kar nedeniyle okulu tatil edilen ve servisle erken dönen 9 yaşındaki Yeşim Sonaş'ı iddiaya göre servis şoförü yol kardan kapalı olduğu için evine yaklaşık 300 metre mesafede bıraktı. Küçük çocuk yürüyerek eve giderken, karla kaplı su kanalına düşerek boğuldu. Servis şoförü tutuklanırken, küçük kızın ailesi okul yönetimi ve şoför hakkında şikayetçi oldu.

Samsun'un Terme İlçesi'nde taşımalı eğitim gören ve okulu kar tatiline girince servisle Yeni Cami Köyü'ne dönen Yeşim Sonaş, dramatik bir olayla ölüme gitti.

Söğütlü İlkokulu üçüncü sınıf öğrencisi Yeşim, geçen 6 Ocak günü okulu kar tatiline girince servisle evine döndü. Ancak minibüs evinin bulunduğu yola kar nedeniyle giremeyince, servis şoförü Yusuf S. Yeşim'i eve 300 metre uzakta bıraktı. Yeşim, yürüyerek eve gitmek isterken üzeri buz ve karla kaplı yağmur suyu tahliye kanalına düştü. Yaklaşık 2 metre derinlikteki kanalda suda boğulan Yeşim eve gelmeyince annesi 35 yaşındaki Emine ve babası 44 yaşındaki Yakup Şonaş servis şoförünü aradı. Şoför Yusuf S., küçük kızı 1.5 saat önce yolda bıraktığını söyleyince aile aramaya çıktı. Yeşim'in önce su kanalında çantası bulundu, sonra cansız bedenini baba Yakup Sonaş çıkardı. Servis şoförü Yusuf S. tutuklandı.

'ONU YOKLUK İÇİNDE BÜYÜTTÜK'

Kızlarının ölümünden okul yönetimi ve servis şoförünü sorumlu tutan 3 çocuk babası Yakup Sonaş, "İlk çocuğumuz Yeşim'di ve onu yokluk içinde büyüttük. Şimdi ihmal yüzünden öldü. Kızımın eve yürüyerek geleceğini bilsek kanaldan geçmesine izin vermezdik, gider kendimiz alırdık" diyerek gözyaşı döktü.

Su kanalının aşırı yağmur yağdığında taştığını belirten sol bacağı engelli Yakup Sonaş şöyle konuştu: "Birkaç ay önce kanal yine taştı. Eşim servis şoförünü aradı. Kanalın olduğu yerden geçemediğimiz için kızımı diğer yoldan bıraktı ve gidip kızımızı biz aldık evimize getirdik. 300 metre mesafede servis şoförü kızımı bırakınca kornaya basmış. O mesafeden biz nasıl duyalım. Ayrıca kızım şoföre 'Ben geçemem oradan' demiş. Servisteki 4 arkadaşı böyle söyledi. Buna rağmen kızımı yolda bırakmış."

Yakup Sonaş, "Kanalda su yükselip yola taşıyor. 6 yaşında Bülent ve 1 yaşında Duygu isimli iki evladım daha var. Başka evladıma bu kanal sebep olmasın. Yardım istiyorum" diye konuştu.

ANNE: SABAH SIRTIMDA KANALDAN GEÇİRDİM

Anne Emine Sonaş da kızını o sabah sırtında taşıyarak taşan kanalın sularından geçirdiğini ve servise bindirdiğini belirterek "Kızım sabah o yoldan geçemedi. Okul bize erken geleceklerini haber vermedi. Servis şoförü erken getirdiğini, yolda bıraktığını haber vermedi. Haberim olsaydı kızımın o yoldan o kanaldan geçmesine izin vermezdim. Ben yolunu beklerdim. Yine sırtımda ben geçirirdim. Hepsinin ihmali var."

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 28
  • hakan aslan 9 yıl önce Şikayet Et
    Servis şoförü değil mi hepsi her yerde ayni.. tornadan cikmis gibi. Özellikle seciyolar galiba..
    Cevapla
  • Hakan 9 yıl önce Şikayet Et
    Taşımalı eğitim fiyaskosu.
    Cevapla
  • islam sancak 9 yıl önce Şikayet Et
    tedbirsiz şöföre ceza verilmeli 25 sene şöför lük yapmama yakalanır ise 15 sene ceza evinde yatma ve 45000 tl paracezası ayrıca ölen çocuğu eve teslim etmediğinde aileye madi tazminat ve o firma men edilmeli
    Cevapla
  • cihangir 9 yıl önce Şikayet Et
    CHP Yargısı mağdurun değil CANİLERİN yanında olduğu için KÖTÜLERE CESARET veriyor bu YARGI.
    Cevapla
  • savbey 9 yıl önce Şikayet Et
    Çok acı bir olay çok üzüldüm. ALLAH rahmet eylesin ailesine sabır versin ailesine yardım etsin. ALLAH fakirin ,fukaranın, garibin, masumun, mazlumun, kimsesizin, öksüzün - yetimin ve yardıma muhtacın yardımcısı olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı