Ayağı kırılan genci böyle kurtardılar

Uludağ'da kayak yaparken düşerek ayağını kıran lise öğrencisi ilk müdahaleyi, paletli ambulans ile olay yerine giden ekipler yaptı.

GİRİŞ 01.02.2015 18:19 GÜNCELLEME 01.02.2015 18:19

Kar kalınlığının 180 santime ulaştığı Uludağ'a sömestr tatilinde arkadaş grubu ile gelen Yiğit Y. Cehennem Pisti'nde kayak yaparken dengesini kaybedip düşünce sağ ayağını kırdı.

Yaralanan gencin yardımına, cep telefonu ile haber verdiği Jandarma Arama ve Kurtarma ekipleri yetişti. Paletli Ambulans ile Cehennem Pisti'nin zirvesine tırmanan ekipler, belirli bir noktadan sonra ambulans çıkamayınca yaralıya yürüyerek ulaştılar. Yaralı gence ilk müdahaleyi olay yerinde yapıp ardından bir süre kar üzerinde kaydırdıktan sonra sedyeye koyan Jandarma ekipleri, Yiğit Y.'yi Oteller Bölgesi'nde 112 Acil Servise getirdiler. Ayağında kırık olduğu tespit edilen genç tedavi altına alındı.

Uludağ'da sömestre tatilinde yaralanma olaylarının arttığını açıklayan Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, tatilde hafta içersinde ortalama 30 kişi hafta sonu ise 50'ye yakın yaralıya müdahale yaptıklarını açıkladılar.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında