'Özgecan'ın katili beni de taciz etti'

Özgecan Aslan'ı vahşice katleden cani, kullandığı minibüste başka öğrencileri de taciz ettiği iddia edildi.

'Özgecan'ın katili beni de taciz etti'
'Özgecan'ın katili beni de taciz etti'
GİRİŞ 17.02.2015 09:24 GÜNCELLEME 17.02.2015 11:43
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Özgecan’ın okul arkadaşları, servislerin yetersiz kaldığını, mecburen kullandıkları minibüslerde tacize uğradıklarını söyledi. Öğrencilerden A.G, Özgecan’ın katil zanlısı şoförün daha önce kendisini de taciz ettiğini söyledi.

Özel Çağ Üniversitesi kampüsü, Mersin-Adana çevre yolunda. Üniversitenin sabah 07.30, öğlen 13.30 ve akşam 16.30’da farklı güzergahlarda ücretsiz servis araçları var. Ancak bu servisleri kaçıran ya da ders saatleri uymayan öğrenciler mecburen TOK minibüslerini kullanmak zorunda. Geçen hafta öldürülen Çağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Pskiloji Bölümü öğrencisi Özgecan Aslan da bu minibüslerden biriyle evine dönüyordu. Özgecan'ın katil zanlısının bu minibüslerden birinin şoförü çıkmasının ardından arkadaşları, zaten korku içinde kullandıkları bu araçlara artık binmek istemiyor.
Seslerini duyurmak için Çarşamba günü üniversite önünde büyük bir eyleme hazırlandıklarını belirten öğrencilerden A.G, Özgecan’ı şahsen tanımadığını, ancak okulda birkaç kez gördüğünü hatırladığını söyledi:

“Ölümünü duyduğumda kafamı ellerimin arasına alıp tek suçumuz kadın doğmak mı diye düşündüm. Annesinin dediği gibi Özgecanın tek suçu minibüse mi binmesiydi. Hepimiz aynı durumu yaşadık ve bizim başımıza da aynı şey gelebilirdi. Herkesin elini vicdanına koymasını istiyorum. Herkesin birşeylerin sorumluluğunu almasını bekliyorum. Bu bir katliam ama ilk değil. Türkiye'de her gün onlarca kadın tecavüze uğruyor, katlediliyor"

Para verirken elimi tutmuştu

TOK minibüslerini sürekli kullandığını belirten A.G, “Ben bu katili 10-15 defa gördüm ve onun arabasına bindim, onun tarafından tacize de uğradım zaten. Para verirken elimi tutmuştu ve ben hemen çekmiştim ve arabadan inmiştim. Suratını da kendisini de çok net hatırlıyorum. Bir gün bu adamın böyle birşey yapacağını bekliyordum ben. Çarşamba günü amacımız sesimizi daha fazla duyurmak” dedi.

A.G, tacize uğradığını kimseye söyleyemediğini de belirterek,  “Kime gidip kime anlatacak kime inandıracaksın yani. Sadece okul yönetimine defalarca servislerin yetersizliğini anlatmaya çalıştım o kadar” diye konuştu.

'Özgecan’ın öldürülmesinde bizim de suçumuz var'

Psikoloji Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Yekta Karabulut da “Biz de zamanında TOK dolmuşlarında tacize uğradık. Yolcuların tacizine uğradık. Biz o zaman gerektiği kadar sesimizi çıkarsaydık belki bugün Özgecan yaşıyor olurdu. Bizim de bu ölümde kabahatimiz var. Çarşamba günü bu sorunun çözülmesi için sesimizi çıkaracağız” diye konuştu.

YORUMLAR 22
  • ATA 9 yıl önce Şikayet Et
    babageldi! erzurumlu imam kendi kızkardeşine tecavüz etti!! unutma bunu! devresiz!!!
    Cevapla
  • çağ 9 yıl önce Şikayet Et
    Bende bu üniversitede 5 yıl eğitim gördüm arabası olmayan için çok zor.Adana Mersin ortasında kalmış ters bir bölge sözde tren seferleri olacaktı oda hikaye olmuştu.üniversete eğitim boyunca her saat araç kaldırması lazım
    Cevapla
  • yunus 9 yıl önce Şikayet Et
    ilim olmazsa cihanda insan azar kalir yabanda
    Cevapla
  • EĞİTİM 9 yıl önce Şikayet Et
    Öncelikle bu tür işlerde çalışan kişileri işe alacak olan insanlar bunları iş.vicdan ve din eğitiminden sonra işe başlatmaları gerekir.Ayrıca devlet görevlilerinin bu iş yerlerini sık sık denetleyerek gerekli talimatları vermeleri ve eğitmeleri gerekli ve zaruridir
    Cevapla
  • Sinan 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu dolmuşçuların gerçek bir sağlık kontrolünden geçmesi gerekiyor trafikte bile katil gibiler.Bu tip ruhsuz insanların araçlarına nasıl olurda annemizi,bacımızı,kardeşimizi,karımızı emanet edebiliriz, sözüm meclis dışarı her dolmuşçu elbetteki aynı değil ama benim gözlemlediğim kadarıyla heleki bulunduğum ilde(ankarada) hemen hemen hepsi psikopat bundan yaklaşık 6 sene önce gecenin bir vakti arkadaşlarımla birlikte dolmuş şöförü ve yanındakilerinin sözlü tehtidlerine maruz kalmıştık(Keçiören hattı). Biz erkek başımıza o psikopatlarla baş edemezken savunmasız bir kadın nasıl baş edebilsin...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Maduro'dan İsrail destekçisi devlet başkanına: Yalaka...
Sancaktepe Belediyesi'ndeki jakuzi yalanına İsmail Erdem'den tokat gibi cevap!