Şoförle engelli yolcunun küfürlü kavgası

Adana'da bir yolcu minibüsünde şoförle engelli yolcu arasındaki kavga kameralara yansıdı.

GİRİŞ 24.02.2015 17:18 GÜNCELLEME 25.02.2015 07:29
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Adana'da ücretsiz biniş kartıyla şehir içi yolcu taşımacılığı yapan midibüse binen engelli yolcu ile araç şoförü arasındaki tartışmada bağrışmalar ve tehdit dolu sözler yolcular ve özellikle küçük yaştaki kızlar arasında panik yarattı.

Olay, midibüsteki güvenlik kamerası sayesinde aydınlatıldı. Şehir içi yolcu taşımacılığı yapan 01 J 0030 plakalı midibüs sürücüsü Ali Tosun, dün duraktan araca binen ve ismi belirlenemeyen 60 yaşlarındaki vatandaşın ücretsiz biniş kartını cihaza okuttuktan sonra elinden alarak kontrol etti. Midibüsün güvenlik kamerasına yansıyan olaya göre, engelli kartının elinden alınarak kontrol edilmesine sinirlenen yolcu ile şoför Ali Tosun arasında tartışma çıktı. Yolcunun şoförün üzerine yürüyerek tehdit etmesi üzerine taşıtını durdurup yerinden fırlayan şöför Ali Tosun birbirlerinin yakasına yapışınca yolcular paniğe düşüp çocuklar çığlık atmaya başladı. Muavin ve yolcuların araya girmesi üzerine şoför, yerine geçerek yoluna devam etti.

Ancak yolcu, "Benim elimden kartımı alıyorsun, terbiyesizlik yapma, bana böyle davranamazsın, seni şikayet edeceğim, senin kulağını burnunu keseceğim" diyerek tehditler savunmayı sürdürdü. Şoför de, "Ağzını bozma otur yerine" diye uyardı. Tehditlerin devam etmesi üzerine şoför yolcuya hakaret ederek yerinden fırlayıp üzerine yürüdü. Yolcuların araya girmesiyle bir kez daha yerine geçen şoför, "Seni burada komaya sokarım, seni evinden gece aldırıp gebertirim" diyerek herkesin içinde bağırdı. Özellikle kadın yolcular arasında karşılıklı tehdit ve küfürleşmeler üzerine bazı yolcular midibüsten indi.

TARTIŞMAYI CEP TELEFONUYLA GÖRÜNTÜLEDİ

Bu arada yaşanan tartışmanın bir bölümünü cep telefonuyla görüntüleyen kadın yolcu da, "Kavga ederek hepimizi tehlikeye sokuyorsunuz. Huzursuzluk çıkartmayın, bizi korkutuyorsunuz" diye tepki gösterdi. Bir kız öğrenci de cep telefonu ile çektiği olay görüntüsü yerel Akdeniz TV'ye ulaştırıp yayınlanınca yurttaşlar belediye ve halk otobüsüne tepki gösterdi.

YORUMLAR 52
  • böyle şöför istemiyoruz..... 9 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar: Şöför akşama kadar ağır ve stresli bir iş hayatı var diye, Böylesine saygısızlık yapma hakkına sahip değil. O şöfer açsın iş sözleşmesini baştan sonuna kadar tekrar okusun... Ve böyle bir hakkının olmadığını kendiside görecektir.... Bütün gün sinir stresin üstesinden gelemiyorsa *şöfer efendi* bıraksın bu mesleği kendine uygun başka bir iş bulsun..... Bizler kesinlikle bôyle şöför istemiyoruz.... İşini saygıyla ifa eden söförlerimizi kutluyorum, ve tenzih ediyorum.....
    Cevapla
  • yolcu haklı 9 yıl önce Şikayet Et
    şoförün terbiyesizliği bu. madur gibi göstermeyin adamı bi de. o kart öyle mi alınır. köpeğe git der gibi kartı verdikten sonra "geç yerine hadi" diyor. terbiyesiz. o şoförü destekleyen açıklama yapan adam da zavallı.
    Cevapla
  • yakup 9 yıl önce Şikayet Et
    Müşteri tahrik ediyor suçun büyüğü onun. Şoför de sabretmeyip cevap verdiği için şuçlu
    Cevapla
  • ilginç 9 yıl önce Şikayet Et
    buradada şöför haklı ama biletede öyle bakılmaz biraz kusurlu
    Cevapla
  • yurdum insanı 9 yıl önce Şikayet Et
    "evinden aldırırım seni" Demiş. acayip teminat bi milletiz Adam'ı evine kadar almaya gidiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Saçlarına kına yakıp asker çorbası içtiler: 57. Alay Vefa Yürüyüşü başladı
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt