Ağrı'da dehşete düşüren pankart

Ebru Yalçın'ın ailesi, kızlarının, öğretmeninin "kitap hırsızlığı" suçlaması üzerine intihar ettiğini ileri sürdü.

Ağrı'da dehşete düşüren pankart
Ağrı'da dehşete düşüren pankart
GİRİŞ 05.03.2015 14:10 GÜNCELLEME 05.03.2015 14:09
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Abi Şenol Yalçın üzerinde 'Başka Ebruların Ölmemesi İçin Bize Destek Olun' yazılı pankartı ilçeye astıklarını ve çıkarttıkları el ilanlarını vatandaşlara dağıtarak halka duyurmaya çalıştıklarını söyledi.

6. sınıfa giden E.Y., iddiaya göre 20 Şubat Cuma günü, akşam saatlerinde evlerinin ahırında intihar etti. Y.'nin olay yerinde hayatını kaybetmesi üzerine ailesi durumu jandarmaya bildirdi. Küçük kızın cenazesi yapılan incelemelerin ardından ertesi gün köy mezarlığına defnedildi. Baba H. Y. (50), gazetecilere yaptığı açıklamada, "Kızım, intihar ettiği gün, öğretmenlerinin kaybolan kitaplardan kendisini sorumlu tutması nedeniyle hayatına son verdi" dedi.

ÖĞRETMENLERİ ONU SUÇLAMIŞ

Ailevi hiçbir sorunlarının olmadığına belirten baba Y., "Önce neden böyle yaptığını bilemedik. Sonra arkadaşlarının anlattığına göre, okulda kitap hırsızlığı meselesi olmuş. Öğretmenleri sınıfa girip çocukların içinde kızıma kitapları çalmışsın demişler" ifadelerini kullandı.Şikayette bulunduklarını dile getiren baba Y., "kızının okulda şiddet gördüğünü, dışlandığını ve ölüme sebebiyet verenin öğretmen olduğunu" ileri sürdü.

E.'nin yakın arkadaşı olan Y.Y. ise öğretmenlerinin okulda kaybolan iki hikaye kitabından E.'yİ sorumlu tuttuklarını fakat E.'nİn böyle bir şey yapacağına inanmadığını söyledi.
Ağabey Ş.Y. (24) ise kardeşinin yoğun baskı nedeniyle intihar ettiğini iddia ederek, öğretmenlerin kardeşini kitapları "sen çalmışsın" diye suçladıklarını iddia etti.
Kardeşini "Babanı jandarmaya vereceğiz, seni disipline verip okuldan attıracağız" diyerek tehdit ettiklerini öne süren Y., "Kardeşim de gururuna yedirememiş ve hiç kimseye demeden gelmiş intihar etmiş. Haberimiz yoktu. Cenaze töreninde sınıf arkadaşları anlattı. Biz de şikayetçi olduk, dilekçe verdik. Yetkililerin bu duruma müdahale etmelerini istiyoruz" şeklinde konuştu.

YORUMLAR 12
  • anti satan 9 yıl önce Şikayet Et
    öğretmen liyakatsizliği budur eğitimci değil öğretimci ezberci yetiştirirsen ego için yapmayacağı şeyde kalmaz!! işte dedim ya doktor olarak veteriner atayın eliniz bulaşmışken din kültürü ve ilahiyatçıları da rehber öğretmen yapın yapmışken!! şu gördükleriniz basına yansıyabilen ufak meseleler bence.
    Cevapla
  • ???? 9 yıl önce Şikayet Et
    Aciklama nekadar dogrudur bilemeyiz tabi ama dogruysa eger bu yasta bir cocuga hirsiz muamelesi yapmak yerine egitmek icin daha profesyonel yaklasmak gerekir.genc insan hata yapar bu cok normal bir durum.normal olmayan ogretmenlerin tutumu
    Cevapla
  • Tcm 9 yıl önce Şikayet Et
    Böyle saçmalık mı olur be . Kesin ailevi bir konu var . Artık kıza bişeyler mi yapmışlar. Evlendirmeye berdel yapmaya flan mı kalkmışlar. Bi kitaba intihar etmez bunlar ç
    Cevapla
  • ulan 9 yıl önce Şikayet Et
    öğretmen misin karedeş ?
    Cevapla
  • hayvan.... bundan şahsiyetli 9 yıl önce Şikayet Et
    Ahlaksız "öğretmen" lan edebsiz sen gôrdünmü kitapları çaldığını..... Terbiyesiz..... Çocuğa "utanmadan sen aldın diyorsun...... Bunlara en ağır cezayı vereceksin..... Birdr öğretmen olmuş sen ne öğreteceksin lan........
    Cevapla
  • abdulhak 9 yıl önce Şikayet Et
    Bence olay iyice araştırılmalı.Çünkü bu bölgemizde aile içi taciz ve şiddet çok yaygın bu yaşta bir çocuğun intihar etmiş olması aklıma sığmıyor.Öğretmen en kolay hedeftir.Çok dikkatli olunmalı.
    Cevapla
  • adalet 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu bölgemizde aile içi taciz ve şiddetin çok yaygın olduğunu nereden biliyorsun... değiştir bu ayrımcı kafayı...allah rahmet eylesin...rabbim sabırlar versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süresiz nafakayla ilgili dikkat çeken emsal karar!
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance