50 metre uzaktaki kamyonu kül etti

Burdur'da kontrolden çıkıp şarampole devrileren LPG tankerinde büyük bir patlama meydana geldi.

GİRİŞ 13.03.2015 13:25 GÜNCELLEME 13.03.2015 14:07

 Tankere 50 metre kala duran kamyon da yükselen alevlerin ulaşmasıyla yandı. Tanker şoförü ağır yaralanırken, diğer sürücü ise kamyondan atlayarak son anda kurtuldu.

Karayolundaki dehşet anları, araç kamerasına saniye saniye yansıdı.

Olay saat 04.30 sıralarında Burdur- Antalya karayolunun 4'üncü kilometresinde meydana geldi. Antalya yönüne giden Ramazan Alnıak yönetimindeki LPG tankeri, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu şarampole devrilerek yaklaşık 50 metre sürüklendi. Alev alan tanker yanmaya başlayınca bölgeye itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiyenin müdahaleye hazırlandığı sırada tanker büyük gürültüyle infilak etti.

Bu sırada tankerin yaklaşık 50 metre uzağında bekleyen 44 yaşındaki Hüseyin Kabak'ın kullandığı 07 RE 858 plakalı kamyon da alev aldı. Aracı geri çekmek isterken güçlükle durduran Kabak, yanmaktan son anda kurtuldu. Yangın itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu söndürülürken her iki araç da hurdaya döndü. Sırtında oluşan yanıklar nedeniyle ağır yaralanan tanker şoförü Ramazan Alnıak önce Burdur Devlet Hastanesi'ne, ardından Konya'daki özel bir hastaneye sevk edildi. Patlama esnasında basıncın etkisiyle hafif yaralanan itfaiye eri Şenol Çelik ise Burdur Devlet Hastanesi'ne götürüldü. 

PATLAMA ANI ARAÇ KAMERASINDA

Yaşadıklarını anlatan kamyon şoförü Hüseyin Kabak, "Alevler büyüyünce kamyonu geri çekmek istedim. Tanker patladığında kamyonumun frenleri kilitlendi. Aracı güçlükle durdurup aşağı atladım. Canımızı zor kurtardık" dedi. Olay yerindeki bir araç kamerasına yansıyan görüntüler ise karayolundaki korku dolu dakikaları saniye saniye kaydetti. Tankerin patlamasıyla kendilerini korumak için etrafa kaçan itfaiye erlerinin görüntüleri, patlamanın şiddetini gösterdi. 

Polis olay yerinde inceleme yaparken, her iki araç da sabah saatlerinde kurtarıcı yardımıyla yoldan kaldırıldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası