Bir tomar parayı düşürdü: Olayı gören esnaf...

İskenderunlu kuyumcu, kaldırımda bulduğu 1150 lirayı, işyerlerinin güvenlik kamera görüntülerini inceleyerek tespit ettiği sahibine verdi.

GİRİŞ 26.03.2015 12:26 GÜNCELLEME 26.03.2015 13:52
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nin en işlek caddesi olan Şehit Pamir'de yürüyen Atakan Gözüküçük, geçen 20 Mart'ta kaldırımda 1150 lira buldu. Parayı sahibini bulup teslim etmek isteyen Gözüküçük, bir polis gibi çevredeki işyerlerinin güvenlik kameralarının görüntülerini inceledi.

Görüntülerden parayı yaşlı bir kişinin düşürdüğünü tespit eden Atakan Gözüküçük, daha sonra yaşlı adamın kimliğini belirlemek için görüntüyü cep telefonuna kaydetti. Parayı bulduğu caddedeki işyerlerini gezerek görüntüleri gösteren Atakan Gözüküçük, 4 gün süren çalışmasının sonunda parayı düşüren kişinin emekli işçi Durmuş Tunç olduğunu belirledi. Gözüküçük, daha sonra cep telefonu numarasını bulduğu Tunç'u işyerine davet edip parasını teslim etti.

Görüntülerde Durmuş Tunç'un parayı cüzdanına koyarken düşürdüğünü ve ararken de üzerine bastığı için de bulamayıp hızla uzaklaştığının görüldüğünü belirten Gözüküçük, "Demek ki helal paraymış. Adam parayı düşürüp olay yerinden gittikten sonra, kaldırımdaki paranın yanından hızla en az 10-15 kişi geçmiş, hiç biri de fark etmemiş" diye konuştu.

Durmuş Tunç ise, paranın bulunmasına çok sevindiğini belirterek, "Çok teşekkür ederim, Allah razı olsun" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • Abdurrahman Kaba 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah Razı Olsun...
    Cevapla
  • suat 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun böyle yardımcı olan insanlardan
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi