Anne ile zihinsel engelli kızı aynı saniyede öldü!

Adana'da anne ile zihinsel engelli kızı, aynı evin farklı odalarında aynı anda geçirdiği kalp krizi sonucu öldü. Annenin duası dikkat çekti.

GİRİŞ 01.04.2015 17:34 GÜNCELLEME 01.04.2015 18:23
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Adana'da kalp rahatsızlığı olan 78 yaşındaki Gezer Şahbaz ile zihinsel engelli kızı 48 yaşındaki Hayriye Şahbaz, aynı anda geçirdikleri kalp krizi sonucu öldü.

Aynı evin farklı odalarda ölen anne ile kızının cenazeleri yan yana toprağa verilirken; Songül Geçer annesinin "Allah'ım kızımı bensiz bırakma benim canımı kızımla birlikte al" duasının kabul olduğunu söyledi.

Merkez Seyhan İlçesi Levent Mahallesi'nde oturan Gezer Şahbaz, geçen yıl kalp yetmezliği nedeniyle bir süre önce ameliyat oldu. Birlikte yaşadığı zihinsel engelli kızı Hayriye Şahbaz da aynı dönem kalp kapakçığındaki şikayeti nedeniyle bir süre hastanede tedavi oldu. Bir süre sonra anne Şahbaz ilerleyen yaşına ve kalp rahatsızlığına bağlı olarak yatağa düştü.

Gezer Şahbaz'ın rahatsızlığı ilerleyince diğer kızı Songül Geçer eve gelip hem annesine hem de engelli kardeşine bakmaya başladı. 30 Mart'ta Songül Geçer, ev işlerini yaparken annesini hareketsiz halde olduğunu görünce sağlık ekiplerine haber verdi. Bu sırada Songül Geçer, diğer odaya gittiğinde kız kardeşi Hayriye Şahbaz'ı da kendinden geçmiş vaziyette buldu. Eve gelen sağlık ekiplerinin müdahale ettiği anne ile kızının öldüğü belirlendi. Kalp krizi sonucu öldüğü belirlenen anne ile kızının cenazeleri Buruk Mezarlığı'nda yan yana açılan mezarlarda toprağa verildi.

AYNI SANİYEDE ÖLDÜLER

Gezer Şahbaz'ın kızı Songül Geçer, annesi rahatsızlandığı için evine geldiğini belirterek, "Bir ara annemi kontrol ettiğimde sabit bir şekilde tavana bakıyordu. Öldüğünü anladım aynı anda diğer odadaki yakınlarım seslendi oraya gittiğimde kardeşimin de hareketsiz haldeydi. Son bir umutla sağlık ekiplerini çağırdı. Ancak ikisi de aynı anda hayatını kaybetmişti. Annem ve kız kardeşim aynı anda değil aynı saniyede hayatını kaybetti. Bu bir mucize" dedi.

"ANNEMİN DUASI KABUL OLDU"

Kız kardeşinin zihinsel engelli olduğu için annesinin onun üzerine titrediğini ve bakımını kimseye bırakmadığını anlatan Geçer, "Annem sürekli oruç tutar ve Allah'a dua ederdi. Annem kızıyla aynı anda ölmek ister bunun için dua ederdi. 'Allah'ım kızımı benimle birlikte al onu kimseye muhtaç etme' derdi. Bu gerçek oldu annemin duası kabul oldu. Ne kadar içten dua ettiyse kabul oldu. Annem ve kız kardeşim birlikte öldü" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 10
  • hakan 9 yıl önce Şikayet Et
    allah rahmet eylesın.
    Cevapla
  • isancak 9 yıl önce Şikayet Et
    teslimiyetin doruğa çıktı an sen istersin de Yaradan vermez mi tövbe edersin de af etmez mi Rabbım günahlarını af etsin cennetiyle müşerref kılsın onların hürmetinede bizleri af etsin, İnşallah cennetinde efendimize komşu eyler
    Cevapla
  • Canfazam 9 yıl önce Şikayet Et
    Sevgili Peygamberimiz sallallahü aleyhi vesellem buyurdular; Ölümü temenni etmeyin.Eğer buna mecbur kalırsanız şöyle deyin. Allahım hayat benim için hayırlıysa beni yaşat yok eğer hayırlı değilse benim canımı al.
    Cevapla
  • Ugurdvsky 9 yıl önce Şikayet Et
    Cennette buluşurlar inşallah
    Cevapla
  • f yıldırım 9 yıl önce Şikayet Et
    subhanallah!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sarıyer'de korkunç olay! Taksiciyi öldürüp aracını gasbeden zanlı yakalandı
Gazze’ye giden ABD gemisinde büyük şok! Geri dönmek zorunda kaldı