Un helvasını yiyen köylüler hastanelik etti

Isparta'nın Yalvaç İlçesi’nde 66 yaşındaki Kezban Görgün’ün komşularına dağıttığı un helvasını yiyenler hastanelik oldu.

Un helvasını yiyen köylüler hastanelik etti
Un helvasını yiyen köylüler hastanelik etti
GİRİŞ 11.04.2015 00:26 GÜNCELLEME 11.04.2015 00:26

Baş dönmesi ve kusma şikayetiyle hastaneye kaldırılan 4’ü çocuk 9 kişi tedaviye alındı. 

Olay, öğle saatlerinde Yağcılar Köyü’nde meydana geldi. Cuma günü olması dolayısıyla un helvası yaparak komşularına dağıtan Kezban Görgün eşi Özkan Görgün'le birlikte kendisi de helvadan yedi. Akşam saatlerinde helvadan yiyen köylüler baş dönmesi ve mide bulantısı şikayetleriyle Yalvaç Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Köylülerin gıda zehirlenmesi nedeniyle fenalaştığı anlaşılınca jandarmaya haber verildi. Köy muhtarıyla birlikte helva yiyenleri uyaran jandarma, en yakın sağlık kuruluşuna gitmeleri konusunda uyarıda bulundu.

Tedaviye alınan Selvere (4), Zeynep (4), Kezban Elif Tonay (7), Kezban Görgün (66), Özkan Görgün (70), Fahriye Mutlu (70), Necla Türker (36), Ahmet Akif Türker (2) ve Kevser Çetinkaya’nın (65) tedavisinin sürdüğü açıklandı. Köy muhtarı Sıtkı Aydoğdu zehirlenen Selvere, Zeynep ve Kezban Elif Tonay kardeşlerin Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi, Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne sevk edildikleri, Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedaviye alındıklarını söyledi. 

ŞEKER HASTASI OLUNCA KURTULMUŞ 

Helvadan kendisine de ikram edildiğini söyleyen Kevser Çetinkaya "Ayıp olmasın diye bir lokma aldım. Şeker hastası olduğum için yemedim. Yesem bende zehirlenecektim. Yanımda yiyen çocukta zehirlenmiş babasının kucağında gördüm sararıp solmuş" dedi. 

9 kişinin zehirlenmesine neden olan helvadan alınan numune ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne gönderildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri
"Para kulelerinde oklar Ekrem İmamoğlu'nu gösteriyor!"