İzmir'de bir kümeste kuş gribi tespit edildi

İZMİR Menderes'te, eski beldelerden Gümüldür'de bir kişinin evinin bahçesinde beslediği ve telef olan 4 tavukta kuş gribi tespit edildi.

İzmir'de bir kümeste kuş gribi tespit edildi
İzmir'de bir kümeste kuş gribi tespit edildi
GİRİŞ 17.05.2015 11:59 GÜNCELLEME 17.05.2015 11:59

Bunun üzerine bölgedeki bir mahalle karantina altına alındı. Gerekli önlemlerin alındığını belirten İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, başka ölümlerin görülmesi durumunda karantinanın genişleyebileceğini söyledi.

Gümüldür'ün Fevzi Çakmak Mahallesi'nde yaşayan bir kişinin bahçesinde beslediği 4 tavuğun telef olması üzerine yapılan incelemede, kuş gribi virüsü tespit edildi. Bunun üzerine harekete geçen İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri, bu bölgedeki tavukların itlaf edilmesi için çalışma başlattı. 

Gerekli önlemlerin alındığını belirten İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal şunları söyledi:

"Bir vatandaşın ölen tavuklarında tespit var, yasal olarak o bölgeye yakın çevredeki hayvanların alınması gerekiyor. Tedbir amaçlı, şu anda ekipler bölgede çalışmalarını yürütüyor. Vaka evin bahçesindeki tavuklarda görüldü, entegre bir tesiste rastlanmadı.

Duyumlarımıza göre dışarıdan satın alınan tavuklarda görülmüş. Şu anda sadece Gümüldür'ün bir mahallesi karantina altında, ölüm vakası olursa orasıyla ilgili de gerekli önlemleri alacağız."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması