Milli sporcu için reddi hakim talebi reddedildi

Erzurum Kayak Merkezi'nde pist kenarındaki tahta kar perdelere çarparak hayatını kaybeden sporcu için reddi hakim talebi reddedildi.

Milli sporcu için reddi hakim talebi reddedildi
Milli sporcu için reddi hakim talebi reddedildi
GİRİŞ 23.05.2015 14:01 GÜNCELLEME 23.05.2015 14:01

Erzurum'un Konaklı Kayak Merkezi'nde antrenman yaparken pist kenarındaki tahta kar perdelere çarparak hayatını kaybeden 17 yaşındaki milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun ölümü ile ilgili yapılan duruşmada sanık avukatının reddi hakim talebi kabul edilmedi. 

Konaklı Kayak Merkezi'ndeki Alp Disiplini yarışlarına katılmak için Erzurum'a gelen Aslı Nemutlu, 12 Ocak 2012 günü antrenman yaparken pist kenarındaki tahta kar perdelere çarparak öldü.

Nemutlu'nun ölümü ile ilgili, aralarında Türkiye Kayak Federasyonu eski Başkanı Özer Ayık, Gençlik Hizmetleri ve Spor eski İl Müdürü Fatih Çintimar, İl Sağlık Müdürü Serhat Vançelik'in de bulunduğu toplam 16 görevli hakkında Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Sanıkların bir bölümü için 'Taksirle ölüme neden olmak' suçundan 2- 6 yıl, diğer bölümü için de 'Görevi kötüye kullanmak' suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istendi.

Yargılama aşamasında Aslı Nemutlu'nun öldüğü pistte 3 kez yapılması kararlaştırılan keşif bir türlü gerçekleşmeyince Ankara 9'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nin görevlendirmesi ile bilirkişi raporu hazırlandı. Hazırlanan 3'üncü bilirkişi raporunda, TKF Başkanı Özer Ayık'ın birinci derece kusurlu, antrenörler Fidan Kırbaç Özbakır ile Recep Süleyman Dilik, pist şefi Ahmet Demir, federasyon gözlemcisi Nevzat Bayraktar ve yarışma müdürü Ahmet Muhtar Kurt ise tali kusurlu bulundu. 

Erzurum 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde geçen 28 Nisan günü yapılan 14'üncü duruşmada Özer Ayık'ın avukatı Asım Kılıç, bilirkişilerin spor hukuku ve kayak sporunda uzman kişiler olmadığını gerekçe göstererek hazırladıkları rapora itiraz etti.

Bilirkişileri reddeden Asım Kılıç'ın bu isteği Hakim Haşim Kızıltaş tarafından kabul edilmedi. Kılıç, bu kez bilirkişilerin raporlarını düzenleyerek mahkemeye vermiş oldukları için bu isteğin kabul edilmediğini anlatan hakimin reddini istedi.

Bunun üzerine Haşim Kızıltaş, karar vermesi için dosyanın Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesini uygun bularak duruşmayı 23 Haziran'a erteledi.

Hakimin reddiyle ilgili talep 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüşüldü. Ağır Ceza Mahkemesi yapılan değerlendirme sonucu reddi hakim talebini uygun bulmayarak reddetti.

Avukat Kılıç, daha önce de Aslı'nın öldüğü pistte keşif yapılması için atanan bilirkişilerle birlikte Hakim Haşim Kızıltaş'ı reddetmişti. O zaman da Kılıç'a yönelik reddi hakim talebi kabul edilmemişti. 

ERZURUM'UN KONAKLI KAYAK MERKEZINDE ANTRENMAN SIRASINDA TAHTA KAR PARDELERINE CARPAN 17 YASINDAKI MILLI KAYAKCI ASLI NEMUTLU HAYATINI KAYBETMISTI. (FOTO: DHA/ ERZURUM (ARSIV)

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi