Dalgıçın cesedi denizdeki mağaradan çıkarıldı

Antalya'nın Demre İlçesi'nde geçen pazar günü dalış sırasında kaybolan Mehmet Erdem'in cesedi bugün denizin altındaki mağaradan çıkarıldı.

Dalgıçın cesedi denizdeki mağaradan çıkarıldı
Dalgıçın cesedi denizdeki mağaradan çıkarıldı
GİRİŞ 19.06.2015 21:39 GÜNCELLEME 19.06.2015 21:39

İstanbul'dan Demre'ye gelen Mehmet Erdem ve 35 yaşındaki Oktay Çakmak, geçen pazar günü saat 14.20'de Kekova Gönül Adası'nın kuzeyinde dalış yaptı. Dalgıçlardan Oktay Çakmak bir süre sonra bilinci kapalı halde su yüzeyine çıkarken, Mehmet Erdem kayboldu. Oktay Çakmak, kaldırıldığı Demre Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Sahil Güvenlik Komutalığı ekipleri kaybolan diğer dalgıcı bulmak için çalışma başlattı. Dalış bölgesinde aramalarını aralıksız sürdüren Sahil Güvenlik, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu ve gönüllü dalgıçlar, Mehmet Erdem'in cesedini geçen çarşamba günü denizin 46 metre altında bir mağarada buldu. Suda kaldığı için şişen ceset mağaranın girişine sığmadığı için sudan çıkarılamadı. 

Erdem'in cesedini çıkarmak için ekipler, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait Saget- 29 botuyla saat 10.00 sıralarında Üçağız Limanı'ndan hareket etti. Gün boyu mağaraya dalış yapan ekipler, Mehmet Erdem'in cenazesini saat 17.45'te sıkıştığı yerden çıkarmayı başardı. 46 metre derinlikte, 200 metre uzunluğunda ve 5 koridordan oluşan mağaradan çıkarılan Erdem'in cesedi, incelemenin ardından otopsi yapılan üzere Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kiralık evlere yeni uygulama: 500 bin TL ceza gelebilir
Baraj patladı köyü su bastı! Ürkütücü görüntüler Kazakistan'dan..