Dere yatağına düştü, 24 saat sonra kurtarılabildi

Giresun’un Görele ilçesi Sisdağı yaylasında dün balık avlarken dere yatağına düşen 65 yaşındaki Mustafa Karagün ancak bugün kurtarılabildi.

GİRİŞ 29.06.2015 18:45 GÜNCELLEME 29.06.2015 18:46

Vücudunda kırıklar olduğu belirlenen Karagün tedavi altına alındı.

Edinilen bilgilere göre dün Beyazıt köyünden arkadaşı Halil İbrahim Güneş ile birlikte Sisdağı yaylasına giden Mustafa Kargün, akşam saatlerinde köye dönerken balık avlamak için Zıva deresine inerken dengesini kaybederek dere yatağına düştü.

Vücudunda kırıklar olaşan ve dere yatağından çıkamayan Kargün’ün arkadaşı Güneş, durumu güvenlik güçlerine bildirerek yardım istedi. Dün gece olay yerine gelen jandarma, AKUT, UMKE ve AFAD ekipleri Kargün’ü kurtarmak için çalışma yaptı ancak başarılı olamadı. Bugün devam edilen kurtarma çalışmaları sonrasında ekipler öğle saatlerinde Mustafa Kargün’e ulaşabildi. Sedyeaye konulan Mustafa Kargün, ekiplerin ve vatandaşların yardımıyla yaklaşık 300 metre taşınarak yürüyüş yoluna çıkarıldı, ardından da yaklaşık bir kilometre boyunca sedyede taşınan Kargün, ambulansla Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastenesi'ne gönderildi.

Kurtarma çalışmalarına katılanlardan Muammer Güneş, Mustafa Kargün'ü olayı haber aldıktan sonra yaylaya gelerek kurtarmaya çalıştıklarını ancak başarılı olamadıklarını söyledi, kurtarma çalışmasına katılanlara teşekkür etti.

Bu arada, AK Parti Giresun Milletvekili Turhan Alçelik ile Görele Kaymakamı Ünal Kılıçarslan da kurtarma çalışmalarını izledi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sancaktepe'deki jakuzi yalanı böyle patladı! Fondaş medyayla şov girişimi fos çıktı
DEM Partili Koçyiğit: CHP'nin İstanbul'u kazanmasını kent uzlaşısı formülü belirledi