Ümraniye'de yoğun yağış mesaisi

Ümraniye Belediyesi son günlerdeki yoğun yağışlar nedeniyle vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için yoğun bir çalışma sergiliyor.

Ümraniye'de yoğun yağış mesaisi
Ümraniye'de yoğun yağış mesaisi
GİRİŞ 01.10.2015 11:37 GÜNCELLEME 01.10.2015 14:08
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

24 saat hazır bekleyen ekipler, olası bir olumsuzluk hâlinde de vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gideriyorlar.

Özellikle Marmara ve Karadeniz Bölgesi’nde etkisini arttıran yağışlar, Ümraniye’de de etkisini gösterdi. Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın olumsuz hava koşullarında yapılacak çalışmalara ilişkin talimat vermesi üzerine harekete geçen Ümraniye Belediyesi Çözüm Merkezi, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Sosyal Medya birimleri, düzenledikleri toplantılarda sorunları masaya yatırdı. Çözüm yolları arayan ekipler, birlikte yaptıkları programlama çalışmaları ile Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan kuvvetli yağış uyarısı doğrultusunda çalışmalara başladı. Yol açma ve yağış şartlarına göre yapılması gereken temizlik çalışmaları hakkında iş bölümü belirlenirken, belediye bünyesinde yapılan müdahale çalışmalarına katılması için de Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nden 12 ekip oluşturuldu.

Kesintisiz bir şekilde çalışan ekipler; yağmur suyu drenajları, parsel bacaları, ana kolektör hatları ve yağmur suyu ızgaraları olmak üzere birçok alana etkili biçimde müdahale ediyor. Yağışların etkili olabileceği kritik noktalarda nöbet tutan ekipler, ilçe genelindeki tüm kazı alanlarını doldurarak su birikintilerini de engelliyor.

Yağışın vatandaşların can ve mallarında kalıcı hasar oluşturmaması için önlemler alan belediye ekipleri, gündelik hayatı zorlaştıran şartları da en aza indirmeye çalışıyor. Farklı özelliklere sahip yaklaşık 50 araçla çalışan 12 ekip, 24 saat boyunca ilçe genelinde hizmet veriyor. Suların çekilmesinden sonra, sokakların temizliğiyle de ilgilenen belediye ekipleri, etkin bir çalışma sergiliyor.

Yağışlardan kaynaklanan hasarlar sebebiyle yardımda bulunan Ümraniye Belediyesi, her sene olduğu gibi bu sene de vatandaşın yanında olacak.

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • DUYARLI VATANDAŞ 8 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul logarlarının çoğu tıkalı. Bilginiz olsun..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu