Devrilen iş makinesi yatak odasının duvarını yıktı

Maltepe'de bir binanın yıkımı sırasında devrilen iş makinesi, başka bir apartmanda bulunan dairenin yatak odasının duvarını yıktı.

Devrilen iş makinesi yatak odasının duvarını yıktı
Devrilen iş makinesi yatak odasının duvarını yıktı
GİRİŞ 28.03.2016 23:44 GÜNCELLEME 28.03.2016 23:44

Duvarı yıkılan 5 katlı bina, yetkililer tarafından tedbir amaçlı boşaltıldı.

Kaza, Maltepe Feyzullah Mahallesi, Şerife Sokak'ta saat 15.00 sıralarında meydana geldi. 6 ay önce boşaltılan bir binanın müteahhit firma tarafından bu sabah yıkımına başlandı. Yıkım sırasında toprak kayması nedeniyle iş makinesi, bitişiğindeki 5 katlı bir apartmana doğru devrildi. İş makinesinin devrilmesiyle de içerisinde 2 kişinin bulunduğu 3. kattaki dairenin yatak odasının duvarı yıkıldı. Operatör ve dairede bulunanlar kazayı şans eseri yara almadan atlattı.

BİNA TEDBİR AMAÇLI BOŞALTILDI

İhbar üzerine Maltepe Belediyesi yetkilileri ile belediyeye bağlı Arama ve Kurtarma ekibi bölgeye geldi. Apartman çevresine güvenlik şeridi çeken ekipler daire içerisinde incelemeler yaptı. İncelemenin ardından da iş makinesinin devrildiği binadaki 14 daire tedbir amaçlı boşaltıldı.

KAZA ANINI ANLATTI

Kaza sırasında evde olan Nimet Daloğlu yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: "Kaza anında evdeydim. Çamaşırları burada topladım. Daha sonra oturma odasına gittim. Birden kıyamet koptu. Duman duman. Benim hiç gözüm görmüyor. Kızıma bağırdım. Çok sallandı, çok gürültü oldu. Yatak odamız yıkıldı."

İHMAL İDDİASI

Dairesinin duvarı yıkılan Ömer Daloğlu, tahliye edilen binada oturanlar adına açıklama yaptı. Hiçbir güvenlik önlemi alınmadan kepçe ile yıkım yapıldığını iddia eden Daloğlu, "Biz uyarılar yaptık. Durmadılar. Müteahhitlerden ve mühendislerden hiç kimse yoktu. Sadece operatör ve yardımcısı vardı. Onları uyarmamıza rağmen durmadılar, yıkıma devam ettiler. Bu binanın 3 senedir çürük raporu vardı. 6 ay önce binayı boşalttılar. Yıkım sırasında alt çökünce kepçe bizim binaya vurdu. Kolon ve kirişleri tamamen kopardı. Şu anda bize belediyeden tebligat verildi. Bütün binayı tahliye ediyorlar. Kaza anında eşim ve çocuğum evdeydi. Odada biri olsa mutlaka ölürdü. Büyük ihmal var. Bu akşam durmayın dediler. 2 şiddetinde depreme bu binanın çökeceğini söylüyor. Gidecek yeri olanı da var olmayanı da. Müteahhit buraya gelerek 2 dakika durdu ve gitti. Sahip çıkan yok. Bina sakinleri olarak ne yapacağımızı bilmiyoruz" dedi.

İLGİLİLERE SORULAR YÖNELTTİ

Daloğlu, konuşmasının sonunda ilgililere, "Can güvenliğimizi teminat altına almadan bu binayı nasıl yıkabiliyorlar? Belediye buna nasıl müsaade ediyor?" sorularını yöneltti. Bina sakinleri kişisel eşyalarını toplayarak binadan ayrıldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'den tarihi İncirlik hamlesi! Stratejik adım! Kürecik iddialarına yanıt
CHP'li Sarıyer Belediyesi'nde torpil: Başkan Yardımcısının eşi müdür oldu