Sahte emeklilik çetesine operasyon: 4 gözaltı

KAYSERİ’de işçileri, para karşılığında sahte engelli raporlarıyla emekli ettikleri öne sürülen şebekenin 4 üyesi gözaltına alındı.

Sahte emeklilik çetesine operasyon: 4 gözaltı
Sahte emeklilik çetesine operasyon: 4 gözaltı
GİRİŞ 09.04.2016 15:04 GÜNCELLEME 09.04.2016 15:04

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, istihbarat ve çalışmaları sonucu, sahte belge ve rapor düzenleyen kişilere yönelik kent merkezinde farklı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Özel sektörde çalışan ve sağlığı yerinde olan işçilere, sahte engelli raporu alarak kamu kurumundan emekli olmalarını sağladıkları iddiasıyla Bülent H. (46), Mehmet K. (45), Hacı Ç. (48) ve Onur H. (43) gözaltına alındı. Şüphelilerin üzerlerinde yapılan aramada, başka kişilerin adına hazırlanmış sahte sağlık raporları, belgeler ve 56 bin 400 lira ele geçirildi. Emniyet Müdürlüğü’nde suçlarını itiraf eden 4 şüpheli, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrollerinin ardından adliyeye gönderildi. Olayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak sürdürülürken, gözaltı sayısının artabileceği ifade edildi.

KAMUDA İŞ VAADİYLE DOLANDIRICILIK

Öte yandan, polisin aynı gün içerisinde yaptığı başka bir operasyonda ise,  23 yaşındaki S.D ile 30 yaşındaki T.K.’dan, kamu kurumunda iş vaat ederek 4 bin 500 lira aldığı öne sürülen 28 yaşındaki Orhan Y. gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü’nde ifadesi tamamlanan şüpheli, sağlık kontrolünün ardından adliyeye gönderildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı