Kayseri Süs Tavukları Yetiştirme ve Üretme Derneğine gelir amaçlı düzenlenen müzayedede, "Silver Barnevelder" cinsi horoz ve tavuk, 8 bin 38 liraya satıldı.

Talas ilçesinde bir at çiftliğinde gerçekleştirilen müzayedeye, 30 ilden çok sayıda dernek üyesi katıldı.Müzayedede, sıra paçalı, gugullu, siyah derili cinslerin de aralarında yer aldığı 300 tavuk satışa çıkarıldı. Türkiye Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Federasyonu Başkanı Ömer Kılıçoğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada, müzayedeye 80 ilden katılımcının olduğunu, 30 ilden de dernek üyesi ve yöneticilerin geldiğini belirtti.

Türkiye'deki süs tavukçuları olarak hayvan sevgisini yaymayı hedeflediklerini ifade eden Kılıçoğlu, şunları kaydetti:''Bizim amacımız burada tavuk alıp satmak değil, burada dostlukların pekişmesini ve yardımlaşmanın artmasını sağlamaya çalışmak. Aynı zamanda Türkiye'de derneklerimiz daha yeni. Yeni oldukları için mali bütçeleri daha zayıf. Kayseri derneğimiz bu konuda şanslı. Burada çeşitli yardım organizasyonları düzenleyerek derneklerimizin organizasyon kabiliyetini arttırmaya çalışıyoruz. Dernek üyelerimizi eğitmek ve bilinçli üretici olmalarını, beslediği hayvanın ne olduğunu bilmelerini sağlamayı hedefliyoruz." dedi.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • hayret edersin 30.10.2017 09:53
    bi hastalansa haşırt :D