Pendik'te soba zehirlenmesi: 2 ölü

Pendik'te meydana gelen karbonmonoksit zehirlenmesinde aynı aileden 2 kişi yaşamını yitirdi, 3 kişi yoğun bakımda tedavi altına alındı.

Pendik'te soba zehirlenmesi: 2 ölü
Pendik'te soba zehirlenmesi: 2 ölü
GİRİŞ 24.04.2011 17:33 GÜNCELLEME 24.04.2011 17:33

Hayatını kaybeden evin annesinin, bir komşusuna soba bacalarının takalı olduğunu ancak taşınmak üzere oldukları için temizlemediğini söylediği iddia edildi.

Olay, Pendik Dumlupınar Mahallesi, Dicle Sokak 3 numarada meydana geldi. 3 katlı evin orta katında oturan Recep Abdioğlu (45), eşi Emine Abdioğlu (40), çocukları Fatma Nur (15), Ömer Faruk (13) ve Rümeysa'dan (8) haber alamayan yakınları kontrol amacıyla eve geldi. Evin içinden televizyon sesini duyan komşular ve ailenin yakınları camı kırarak eve girdi.

Evden yoğun bir kömür kokusu duyan vatandaşlar, anne Emine ve büyük kız Fatma Nur Abdioğlu'nu çıkış kapısının hemen önünde baygın buldu. Ailenin diğer fertleri ise aynı şekilde çeşitli odalarda uyurken bulundu. 13 Yaşındaki Ömer Faruk'un ise salonda televizyon izlerken uyuyakaldığı görüldü.

Ailenin yakınları ve komşular, aile fertlerini Pendik Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Anne Emine Abdioğlu ile çocukları Ömer Faruk ve Rümeysa, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim Araştırma Hastanesi'ne, baba Recep Abdioğlu ise Kartal Yavuz Selim Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan Fatma Nur Abdioğlu, kurtarılamayarak morga gönderildi. Anne Emine Abdioğlu da kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Abdioğlu ailesinin bir alt komşusu, "Sabah 09.00 sıralarında üst kattan tıkırtılar duyduk. O yüzden bakma gereği duymadım." derken diğer komşusu Ali Metin Özsoy da şöyle konuştu ; "Saat 14.00 sıralarında komşularımızın yakınları aradı, camı kırıp içeri girdik. Anne Emine ve büyük kızı kapının önüne kadar gelmişler ama açmaya muvaffak olamamışlar. Ömer, televizyonun karşısındaydı, diğerleri ise öbür odalarda uyuyorlardı. Evden korkunç bir soba gazı kokusu geliyordu."

YENİ EVLERİNE TAŞINAMADILAR

Komşuların polise verdiği bilgiye göre Recep Abdioğlu, şu an oturdukları eve 50 metre mesafede dört katlı yeni bir ev yaptırdı ve taşınma hazırlığındaydı. Emine Abdioğlu'nun ise kısa süre önce komşularına sobanın bacalarının tıkanmaya başladığını ancak yeni evlerine taşınacakları için temizlemediğini söylediği iddia edildi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…