Çanakkale'de 4 köye kuduz karantinası

Çanakkale’nin Yenice ilçesinde tespit edilen kuduz hastalığı sebebiyle dört köy, İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından karantinaya alındı.

Çanakkale'de 4 köye kuduz karantinası
Çanakkale'de 4 köye kuduz karantinası
GİRİŞ 07.07.2011 15:30 GÜNCELLEME 07.07.2011 15:30

Konuyla ilgili açıklama yapan yetkililer, bazı köylerde kuduz vakaları olduğu yönünde ihbarlar geldiğini bildirdi. Bunları anında değerlendirdiklerini, ilk olarak alınan numuneleri laboratuvara gönderdiklerini kaydettiler.

Tetkikler sonucunda Güzeloba, Gündoğdu, Karasuçam ve Sarıçayır köylerinde kuduz tespit edildiğini belirten yetkililer, şunları kaydetti: "Güzeloba'da 7 Ocak, Gündoğdu'da 22 Şubat, Karasuçam'da 26 Mayıs ve Sarıçayır'da 29 Mayıs 2011 tarihlerinde hastalık çıkışı yapılarak karantinaya alınmış, her türlü büyükbaş ve küçükbaş hayvan giriş çıkışı yasaklanmıştır.

Ayrıca bunlar ve civar köylerde bütün büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarla evcil kedi ve köpeklere kuduz aşısı yapılmıştır. Hayvan Sağlık Zabıtası Yasası uyarınca kuduz hastalığı çıkmış bölgelerde çıkış tarihinden itibaren 6 ay boyunca karantina uygulaması devam etmektedir. Köylerde karantina süresi tamamlandığında, hastalık sönüşü ilçe müdürlüğümüz tarafından yapılacaktır."

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler
Denizde de karada da bozguna uğradılar - 25 Nisan 2024 gazete manşetleri