Belediyede yolsuzluk iddiası: 26 gözaltı

Uşak'ta ''ihaleye fesat karıştırma ve yolsuzluk'' iddialarına yönelik düzenlenen operasyonda aralarında iki belediye başkan yardımcısının da bulunduğu 26 kişi gözaltına alındı.

Belediyede yolsuzluk iddiası: 26 gözaltı
Belediyede yolsuzluk iddiası: 26 gözaltı
GİRİŞ 17.10.2011 15:05 GÜNCELLEME 17.10.2011 15:05

Uşak Belediyesindeki ''ihaleye fesat karıştırma, yolsuzluk'' iddialarına ilişkin olarak İzmir Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla üç aydır süren teknik takibin ardından, İzmir Emniyet Müdürlüğü ile Uşak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince belirlenen çok sayıda ev ve iş yerine eş zamanlı operasyon yapıldı.

Operasyonda Uşak Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Yılmaz ve Bedii Beşkazalıoğlu ile akaryakıt istasyonu sahibi ve müteahhitlerin de aralarında bulunduğu 26 kişi gözaltına alındı.

Yetkililer, biri belediye meclisi üyesi 4 kişinin de operasyon kapsamında arandığını bildirdi.

Zanlıların Uşak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubesinde sorguları sürerken, Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan gazetecilere yaptığı açıklamada, iki yardımcısının gözaltında olduğunu, gelişmeleri takip ettiklerini söyledi.

Kamu görevlilerinin yargıya hesap vermekten kaçınmaması gerektiğini, soruşturmayla ilgili detaylı bilgiye sahip olmadıklarını söyleyen Erdoğan, ''Herhangi bir suç unsuru var ise hukuk gerekeni yapacaktır. Biz olayın içeriği ile ilgili bilgi almaya çalışıyoruz'' dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar