Peru parası ile vurguna kalktılar

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde Peru parasını euroya dönüştürerek vatandaşları dolandırmaya çalışan 2 kişi emniyet ekipleri tarafından yakalandı.

Peru parası ile vurguna kalktılar
Peru parası ile vurguna kalktılar
GİRİŞ 04.01.2012 20:12 GÜNCELLEME 04.01.2012 20:12

Yerköy’de kalpazanlar Peru'ya ait paraların üzerindeki Peru yazısının 'P'sini silip 'ERU' haline getirerek, 'euro' diye vatandaşları dolandırmak istedi. Euroya benzeyen para ile vatandaşları dolandırmak isteyen İlhami O. ve Ali Ş. isimli kalpazanlar, vatandaşlara, Ankara ve İstanbul’da yaşadıklarını, bir yakınlarının büyük bir trafik kazasından küçük sıyrıklarla kurtulduğunu bunun için yardım olarak köy camisine bin lira hibe etmek üzere geldiklerini anlatıp ellerindeki parayı ucuza bozdurmak istedi.

Durumdan şüphelenen vatandaşlar, kalpazanları 155 polis imdat hattına ihbarda bulundu. İhbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, İlhami O. ve Ali Ş.’yi gözaltına aldı. Yerköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan zanlıların, euroya benzeyen Peru parasıyla çok sayıda vatandaşı dolandırdıkları belirlendi. Emniyette sorgusu tamamlanan zanlılar Yerköy Adliyesine sevk edildi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?