Kız cinayetine 2'şer müebbet istendi

Adana'da bir gencin, ''kız meselesi'' nedeniyle aralarında husumet bulunan kişiler tarafından öldürülmesi olayıyla ilgili hazırlanan iddianamede, 4 sanık hakkında 2'şer kez müebbet hapis cezası istendi.

Kız cinayetine 2'şer müebbet istendi
Kız cinayetine 2'şer müebbet istendi
GİRİŞ 09.01.2012 14:27 GÜNCELLEME 09.01.2012 14:27
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Adana Cumhuriyet Savcısının hazırladığı iddianameye göre, olaydan yaklaşık 1 ay önce, Mustafa Kemal Çullu (19), dayısının kızı G.V'nin sözlüsü Ahmet Erden'le (23) ''bir kızla arkadaşlığına aracılık yapması'' konusunda tartıştı ve aralarında husumet oluştu.

10 Aralık 2011 tarihinde Ahmet Erden'i telefonla arayan Mustafa Kemal Çullu, Eski Baraj mevkisindeki mesire yerinde buluşmayı ve olayı çözmeyi teklif etti. Ahmet Erden, yanına kardeşi Sahil Erden (18), arkadaşları Erdoğan Can Çalışkan (18) ve Sadık Sayın'ı (19), Mustafa Kemal Çullu da kardeşi Emre Çullu ve Vahit Kanmaz'ı (19) alarak, buluşma yerine gitti.

Burada Ahmet Erden ve Mustafa Kemal Çullu arasındaki çıkan tartışma, aniden bıçaklı kavgaya dönüştü. Yanlarında gelenlerin de katılmasıyla kavga büyüdü. Kavgada, Mustafa Kemal Çullu ve kardeşi Emre Çullu ile Vahit Kanmaz yaralandı. Kalbine isabet eden tornavida ve bıçak darbeleriyle yaralanan Mustafa Kemal Çullu, kaldırıldığı hastanede öldü.

Olaydan sonra kaçan 4 şüpheli yakalandı. Üç şüpheli, cinayeti Sahil Erden'in işlediğini iddia ederken, Salih Erden ise suçlamayı kabul etmedi.

Cumhuriyet Savcısı, nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan sanıklar hakkında, Mustafa Kemal Çullu'yu öldürmekten ve kardeşi Emre Çullu'yu da öldürmeye teşebbüsten 2'şer kez müebbet, Vahit Kanmaz'ı yaralamaktan da 1'er yıla kadar hapis cezası istedi ve Emre Çullu'nun yaralanması olayının ''adam öldürmeye teşebbüs'' olarak değerlendirilmesini istedi.

Şüphelilerin, Adana 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde önümüzdeki günlerde yargılanmaya başlanacakları öğrenildi.

AA

YORUMLAR 1
  • Meryem Ozturk 12 yıl önce Şikayet Et
    AFFERIN. Iyi bir sey yaptiniz, masallah, siz birbirinizi oldurmekle ugrasin kalan sevgililerinizde baska erkek arasin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık